ZUIDLAREN/RIJSSEN – Zaterdag 23 en zondag 24 november werd het 13e Turnschool Rijssen Turntoernooi georganiseerd in Sporthal de Voordam in Rijssen. Door het officiĆ«le wedstrijdpakket, de medewerking van professionele juryleden en de strakke organisatie is het Turnschool Rijssen Turntoernooi al jaren een uitstekend meetmoment voor alle turnsters uit de 4e tot en met de eredivisie. Er mochten 500 turnsters mee doen aan deze wedstrijd.

ZGV werd op beide dagen vertegenwoordigd door een aantal meiden uit de turnselectie. Zaterdagochtend stonden de jongste meiden al vroeg op de wedstrijdvloer in de eerste wedstrijd. Sterre en Liva kwamen uit in de categorie pre-instap D1. De meiden lieten mooie oefeningen zien en het werd een spannende onderlinge strijd. Sterre ging naar huis met een gouden medaille en Liva kreeg het zilver omgehangen.

In de tweede wedstrijd kwamen Hannah (Pupil 2 D1), Sanne (Instap D1), Carlijn en Nora (Pupil 1 N3) in actie. Hannah liet een prachtige stabiele balk- en vloeroefening zien en werd beloond met een bronzen medaille. Sanne liet grote verbeteringen op de balk en vloer zien, gecombineerd met mooie sprongen en werd vijfde. Carlijn en Nora kwamen uit in een groot en sterk deelnemersveld. Carlijn heeft een aantal nieuwe elementen laten zien en turnde heel stabiel. Ze werd 9e in haar categorie. Nora is dit seizoen een niveau omhoog gegaan waardoor ze veel nieuwe elementen in haar oefeningen had. Ze eindigde uiteindelijk op een nette 24e plaats.

In de derde wedstrijd kwamen Iris (Jeugd 2 4e divisie) en Sophie (Jeugd 1 D1) uit. Iris mocht dit jaar voor het eerst haar vrije keuze oefeningen samenstellen. Het is natuurlijk spannend om te zien hoe deze gewaardeerd worden door de jury. Ze turnde sterk en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Sophie turnde ook een aantal nieuwe elementen en haalde hoge punten op de balk en vloer. Zij mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen.

Op zondag mocht Hiske (Instap N3) haar oefeningen laten zien. Ze turnde een geweldige wedstrijd met hele mooie sprongen en een goede balkoefening. Ze eindigde op een keurige negende plek. Breagha (Pupil 2 N3) is dit seizoen ook een niveau omhoog gegaan. Op vloer en sprong liet ze al nieuwe pluselementen zien. Ze eindigde op de 22e plaats.