SVZ beslist tegen topper tegen Actief

Afbeelding
eelde

ZEIJEN - De topper in de derde klasse B had vooraf een mooi affiche. Daar had je wel twee ploegen voor nodig die wilden voetballen. Actief kwam voor een punt en gokte puur op de lange bal op spits Imelman. SVZ probeerde met verzorgd spel het spel naar zich toe te trekken. Het zag er lange tijd uit dat Actief het beoogde punt uit Zeijen kon meenemen, maar in de allerlaatste minuut werd de wedstrijd alsnog in het voordeel van SVZ beslist.

De nummers 1 en 2 van de ranglijst waren redelijk aan elkaar gewaagd. SVZ had moeite met het ver terugzakkende Actief dat met de snelle spitsen Ermin Imelman en Laurens Timmer in de omschakeling probeerde gevaarlijk te worden. Via de rechterkant kwam SVZ namens Jornt de Vlas telkens opstomen. De voorzetten bereikten niet de voorwaartsen of werden onschadelijk gemaakt door de verdedigers van Actief. Tot de 15e minuut was Actief nog niet echt gevaarlijk geweest. Een foutieve inspeelpass leverde na goed doorjagen van Imelman zowaar de eerste kans op. Kort daarna stuurde Gerwin Koops van Actief Laurens Timmer in de diepte. Zijn schot had te weinig kracht. SVZ hanteerde een te laag tempo en dat was voor Actief een kolfje naar hun hand. Het team van trainer Hulsinga leek een beetje besluiteloos en kwam niet echt tot kansen. Keeper Stralendorff van Actief bereikte met een mooie lange uittrap de op scherp staande Imelman. Goed doorzetten en niet goed ingrijpen van Nick Kooistra bracht de spits oog in oog met keeper Jasper Dieden. De spits van Actief plaatste de bal naast het doel. In deze fase was het Mark IJbema van SVZ die het lastig had in de opbouw. Het hobbelige veld hielp daaraan mee. Vele ballen kwamen in de voeten van Actief spelers. SVZ werd halverwege de eerste helft slordig en Actief kwam door middel van de lange bal meer in het spel. Kort voor de pauze kwam De Vlas nogmaals goed door tot de achterlijn. Zijn voorzet kon door Leon Buiter nog net tot corner worden verwerkt. Een eerste helft waarin nog weinig vuurwerk was te zien bij deze topper.

De tweede helft werd er door beide ploegen meer energie in de wedstrijd gelegd. Actief bleef volharden met het verdedigen van het punt en daarbij gokten ze op de lange bal op de eenzame spits Imelman. SVZ gooide het tempo meer omhoog en de ruimtes op het middenveld werden groter. Voornamelijk via de linkerkant met Avner Leidelmeijer, Johannis Kakisina en Nick Kooistra maakte SVZ het de achterhoede van Actief moeilijk. Actief stelde er niet zo veel tegenover. SVZ was de tweede helft baas op het veld. Actief probeerde met tijdrekken het gelijke spel over de streep te trekken. Het leverde wel meer strijd op. In de 60e minuut liep Imelman  door op keeper Dieden maar de keeper kapte de spits moeiteloos uit, waardoor de kans weg was. Een prima voorzet van Jordy Slijfer van Actief werd bij de tweede paal door Timmer ingeschoten. Tot ontzetting van alles wat Actief was, belandde de bal achter het doel. Dat zou niet verdiend zijn geweest omdat Actief gewoonweg te weinig voetbal had laten zien. Toch was Actief een paar keer met een uitval gevaarlijk. Imelman en de ingevallen Leon Buiter kwamen wel tot schoten maar brachten geen gevaar voor SVZ. De ploeg van Hulsinga ontbeerde het deze dag aan een echte afmaker. Aardig voetbal tot de 16 meter maar dan ontbrak het aan een spits die de trekker over kon halen. De wedstrijd kabbelde naar het einde en een gelijkspel was voor beide ploegen het maximale. In de ultieme slotfase kreeg SVZ nog een corner. De bal werd bij de eerste paal niet goed weggewerkt waardoor Leidelmeijer de bal nogmaals voor de goal pompte. De geheel vrijstaande Mark IJbema kopte de 1-0 binnen.

Op basis van het vertoonde voetbal was de overwinning verdiend te noemen vond trainer Hulsinga. ‘We wilden voetballen en de eerste helft hanteerden we een te laag tempo maar dat was de tweede helft beter. Trainer Slijfer was in alle staten want hoe kon die speler bij de tweede paal nu zo vrij staan. ‘We wilden een punt meenemen, maar dat lukte dus jammer genoeg niet. De wedstrijd verdiende geen winnaar.’