YDE DE PUNT – De Taart van de Maand juli gaat naar vrijwilliger Enrico Timmer uit Yde de Punt. Timmer is een betrokken vrijwilliger van de voetbalclub Yde de Punt, de Autocross en ijsbaan. Daarnaast is hij actief als verkeersregelaar en nauw betrokken bij het dorpsfeest in Yde. Waarom hij zo actief is? “Daar denk ik niet eens over na”, vertelt Timmer. “Dat doe je gewoon voor je dorp en het is nog eens hartstikke gezellig ook.”

Timmer staat erom bekend dat hij altijd voor een ander klaar staat. “Soms ben ik wel een paar avonden per week van huis voor het vrijwilligerswerk”, vertelt hij. “Maar ik doe het echt allemaal samen met alle enthousiaste vrijwilligers hier. Wat mij betreft heeft iedereen wel een taart verdiend. Ook mijn vrouw, omdat ik zo vaak van huis ben.” Het werk van Timmer wordt in ieder geval zeer gewaardeerd. Martje van der Veen, ook vrijwilliger van de voetbalclub Yde de Punt, is enorm blij met zo’n regelneef. “Enrico doet zoveel bij de voetbalclub”, laat ze weten. “Hij onderhoudt de kantine, is leider van een elftal en vlagt regelmatig. En dat doet hij al meer dan achttien jaar.”

Van der Veen heeft Timmer opgegeven voor de ‘Vrijwilliger van de Maand-Taart’. In 2019 deelt Vrijwilligerswerk Tynaarlo samen met Bakkerij Haafs uit Vries de Taart van de Maand uit aan vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente Tynaarlo.