EELDE – Tafeltennisvereniging Actief viert op zaterdag 19 november haar 75-jarig jubileum met een flink aantal leuke activiteiten voor jong en oud.

In 1947 werd er al begonnen met tafeltennis in Ons Dorpshuis in Paterswolde. Daarna in Café Centraal, vervolgens in de Turnzaal en in 1987 naar gymzaal De Kooi en tenslotte sinds 2019 in sporthal Groote Veen. Eerst onder de naam Tafeltennisvereniging DIK (De Intieme Kring!), sinds 1987 onder de naam Tafeltennisvereniging Actief. 75 jaar van soms een daling in het ledental, maar ook sportieve hoogtepunten. Vele honderden jongeren en ouderen uit Eelde en wijde omgeving hebben bij Tafeltennisvereniging Actief getafeltennist en de vereniging is er nog steeds. Nu in 2022 heeft Tafeltennisvereniging ruim 75 ‘drie generatie’ leden, waarvan de jongste 7 jaar is en de oudste 86. Wie heeft er nog nooit tegen een ‘pingpong’ balletje geslagen? Thuis op de tafel, op een camping of op school. Lachen, omdat het zo leuk was samen. En moeilijk omdat het balletje zo snel ging en een raar effect had. En er is niets veranderd. Je kan nog steeds gewoon een balletje slaan en lekker lichtvoetig bewegen achter de tafel. Heel jong tot heel oud kunnen de krachten met elkaar meten zonder veel kans op blessures. Een heerlijk gezond sociaal spelletje voor alle leeftijden. Maar je kan ook met geduld en regelmatige trainingsuren je spelniveau verbeteren. Een Nederlands toptalent omschreef haar liefde voor tafeltennis met de woorden ‘Het gevoel als de bal op je batje komt is onbeschrijflijk. En als je hem dan zo weet te raken dat die precies doet wat jij wilt, dat is pure kunst!’

Tafeltennisvereniging Actief is sinds 1947 een actieve stabiele vereniging met als missie om tafeltennis in een prettige sfeer te promoten, waarbij zowel recreanten als competitiespelers zich thuis voelen en zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen. Tafeltennisvereniging Actief speelt in de gloednieuwe sporthal Groote Veen in Eelde. In omvang is de club met ruim 80 leden de tweede vereniging in de noordelijke drie provincies. Drie generaties zijn lid! Gezelligheid en sportiviteit zijn dus belangrijk. Dit is de basis is om met plezier naar de sporthal te komen,  in een prettige omgeving te trainen en wedstrijden te spelen. Onder leiding van gediplomeerde trainers, up-to-date speelmateriaal (tafeltennis robot!) en met speciale trainingsprogramma’s. Met 25 jeugdspelers is Tafeltennisvereniging Actief de tweede tafeltennisvereniging van het Noorden geworden. Er zijn speciale trainingsprogramma’s voor de jeugdleden vanaf 6 jaar. De jeugd traint in twee groepen op dinsdag van 17.15 – 19.30 uur en op donderdag van 17.30 – 20.00 uur. De jeugd speelt in vijf teams competitie van de starterklasse (Table Stars) t/m de eerste klasse.Jaarlijks organiseert de club diverse activiteiten voor haar jeugdleden zoals het kindertafeltennisfeest, een kind/ouder-toernooi, buitenactiviteiten en clubkampioenschappen. Tafeltennisvereniging Actief organiseert ook tafeltennis lessen voor lokale scholen.

De senioren hebben een vrije speelavond op dinsdag van 19.30–22.00 uur en getraind wordt er op donderdag van 20.00–21.15 uur. Het hoogste team speelt in de tweede klasse. Eén keer per maand is er voor jeugd en senioren samen een extra trainingsmogelijkheid op zondagochtend. In het najaar van 2021 startte Tafeltennisvereniging Actief in samenwerking met het Ouderenfonds en de NTTB een activiteit voor 55+-ers onder de titel ‘Oldstars’. Een project van maatschappelijk en sociaal belang, waarmee ouderen gestimuleerd worden om actief te zijn, om anderen te ontmoeten en om te bewegen. Inmiddels zijn er 25 enthousiaste mannen en vrouwen lid geworden, die elkaar iedere woensdagochtend van 10.00 – 11.30 uur ontmoeten. Neem voor het volledige jubileumprogramma een kijkje op www.ttvactief.nl.