PATERSWOLDE – Zaterdag 7 september van 13.00 – 16.00 uur opent Hotel restaurant Paterswolde, Groningerweg 19 in Paterswolde haar deuren voor taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam. De middag zou in eerste instantie plaatsvinden op zaterdag 17 augustus, maar wegens ziekte is de bijeenkomst verplaats. Molendijk zal deze dag oude en zeldzame boeken, atlassen, handschriften, kloosterboeken en of oude (Staten)bijbels voor het publiek op hun waarde schatten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie.

De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten.

Verder kan advies worden gegeven tot verkoop of restauratie van oude boeken en bijbels.

Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. Inmiddels heeft Arie Molendijk ruim 1100 taxatiedagen op zijn naam staan. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en de koffie staat klaar.

Een taxatie kost vijf euro ongeacht het aantal te beoordelen boeken. Inlichtingen zijn in te winnen via info@molendijkboeken.nl. Dit is echter niet voor taxaties.

 

Taxateur Molendijk