VRIES – Afgelopen week is de splinternieuwe LED-verlichting bij Tennisvereniging Are You Ready in Vries in gebruik genomen. Zes van de acht tennisbanen zijn nu voorzien van deze duurzame verlichting. Dinsdagochtend heeft penningmeester Jeroen Lasonder de nieuwe verlichting officieel geïntroduceerd. Door de aanleg van de nieuwe LED-verlichting slaat de tennisvereniging uit Vries een behoorlijke duurzaamheidslag. De verwachting is dat er ook op financieel gebied behoorlijk wat kosten bespaard zullen worden.

“De LED-verlichting biedt ons veel voordelen”, vertelt voorzitter Wim Arends. “Naast dat het veel duurzamer is en kostenbesparend is, kunnen de lampen ook binnen een paar seconden uit- en aangezet worden. Met de gasontbrandingslampen die we eerst hadden, moesten we wel een half uur wachten”. De aanleg van de LED-verlichting is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van €2000,-, die beschikbaar is gesteld door Rabobank Assen en Noord-Drenthe. “De LED-verlichting was een behoorlijke investering, maar we weten dat we er op de lange termijn de vruchten van kunnen plukken. Medevoorzitter Don Hadden heeft het afgelopen jaar veel onderzoek gedaan naar de LED-verlichting en daaruit is gebleken dat deze optie voor ons als vereniging het beste is. De club vindt duurzaamheid erg belangrijk en de gasontbrandingslampen worden binnenkort eveneens verboden”.

De nieuwe lampen zijn vorige week bij de tennisvereniging geïnstalleerd. Sinds deze week is de LED-verlichting dus officieel in gebruik. “Ook voor de tennissers van onze club is dit een behoorlijke verbetering”, legt Arends uit. “De LED-lampen geven een betere verdeling van het licht over het veld en het is wat minder fel als je erin kijkt. Bovendien is de LED-verlichting gemakkelijk te bedienen. Middels een Samsungtablet kunnen de lampen op eenvoudige wijze aan- en uitgezet worden”.

Zes van de acht tennisbanen van Are You Ready zijn nu voorzien van LED-verlichting. Voor baan 1 en 2 worden nog altijd gasontbrandingslampen gebruikt. Arends daarover: “In de algemene ledenvergadering is besloten om niet meer te investeren in baan 1 en 2, vanwege het afnemende ledenaantal. Vandaar dat we ervoor hebben gekozen om slechts op de overige zes banen LED-verlichting te investeren”.

Tennisvereniging Are You Ready is de laatste jaren constant bezig met vernieuwingen en ontwikkelingen. De volgende uitdaging is de renovatie van het clubhuis. Wanneer hiermee aan de slag wordt gegaan, is vooralsnog niet bekend.