ZUIDLAREN – Al enkele jaren prijkt een prachtige kerstengel op de voorpagina van de kersteditie van de Krant van Tynaarlo. Ook dit jaar is de redactie er met Anne Ellens weer in geslaagd om een prachtige jongedame voor de lens van fotograaf Erik Veenstra te krijgen. Op de vraag of de 19-jarige inwoonster van Annerveenschekanaal haar medewerking wilde verlenen liet het antwoord niet lang op zich wachten. ‘Ja natuurlijk wil ik dat wel. Waar en wanneer moet ik er precies zijn?’, was de allereerste reactie een week voorafgaand aan de foto shoot. Een paar dagen voor de shoot kwam er nog een e-mail binnen bij de redactie met de vraag ‘Is het goed als ik iemand meeneem?’ ‘Natuurlijk!’, was het antwoord.

Donderdag 16 december was het moment daar toen Anne Ellens samen met haar vriendin Marleen Tuma in alle vroegte om 08.30 uur al aanwezig was in Zuidlaren bij Kapsalon en beautysalon Salon 83. De plek waar de uiterlijke verzorging in uitstekende handen is gelet op de wijze waarop Anne Ellens vakkundig onder behandeling werd genomen. Op tijd komen was geen enkel probleem legt Anne uit. ‘Bij ons thuis is het altijd wel een drukte van belang vroeg in de ochtend, want de één na de ander moet de deur uit, maar we hebben het gelukkig gered.’

Marleen was er vooral ook bij om waar nodig voor de support te verzorgen, want zo doen vriendinnen dat nou eenmaal samen. ‘Anne is normaal gesproken niet iemand die direct in de spotlights gaat staan, dus het verraste me ook wel een beetje toen ik hoorde dat ze hiervoor was gevraagd, maar als ik kijk naar wat er hier allemaal aan de dag wordt gelegd, dan ben ik toch echt wel onder de indruk.’ Terwijl het gesprek met Marleen verder gaat en ze vertelt dat ze elkaar al kennen vanaf de basisschool, begint Anne steeds meer te stralen. Dat mag natuurlijk, want het eindresultaat komt steeds nadrukkelijker in beeld.

‘We zijn begonnen met een concealer om de huid mooi schoon te krijgen en hebben daarna heel zorgvuldig de make-up aangebracht’, vertelt Jose Hulshoff namens Salon 83. ‘Daarna nemen we haar kapsel onder handen en geven het zoveel volume mee dat ze zonder twijfel klaar is voor de shoot.’ Waar in de beautysalon wordt gekozen voor goud is dit voor Anne toch wel een gewaagde keuze. ‘Als ik een kleur kies, dan is het vaak zilver. Goud is inderdaad dus wel even een andere keuze, maar ik vind wel dat het me best goed staat eigenlijk. De behandeling hier bevalt me erg goed. Voor speciale gelegenheden start ik meestal ook met een concealer en ga daarna door met een foundation en een maskara.’

Momenteel volgt Anne de opleiding Fysiotherapie aan de Hanzehogeschool in Groningen en ze woont nog bij haar ouders in Annerveenschekanaal. Een opleidingsplek waar ze volledig tot haar recht komt. Aanvankelijk lagen haar interesses toch iets anders. ‘Vroeger wilde ik een dansopleiding volgen en daar ben ik ook wel serieus mee bezig geweest, maar toen ontdekte ik toch wel dat het niet echt mijn ding was. Ik had ook al interesse voor fysiotherapie, dus die richting heb ik uiteindelijk gekozen en dat is een goede beslissing geweest denk ik met de kennis van nu. Ik zit momenteel alweer in het derde jaar. Dansen zie ik tegenwoordig veel meer als hobby, al wil ik er natuurlijk wel heel goed in worden. Daarvoor is er nog voldoende tijd! Ik volg les bij het Danskwartier in Zuidlaren en sinds een paar jaar geef ik zelf ook danslessen wat ik erg leuk vind.’

Een goede voorbereiding is het halve werk en na de beautysessie wordt direct koers gezet naar Roden om het eindresultaat perfect in beeld te brengen in de fotostudio van Media Totaal Noord. Daar gaat de sessie ontspannen en voortvarend verder en het eindresultaat mag er zijn, mede dankzij de zijdebloemen van Qlasse uit Roden. ‘Ik vond het echt heel leuk om te doen. Ik herken mezelf nog wel, maar het is wel echt heel iets anders. Een goede verandering op z’n tijd is natuurlijk nooit verkeerd.’