VRIES – We staan aan de vooravond van kerst en de jaarwisseling richting een nieuw jaar vol nieuwe uitdagingen. Ook dit jaar heeft de redactie van de krant van Tynaarlo weer een schitterende kerstengel weten te vinden om te stralen op de cover van deze kerstkrant. De oplettende lezer valt het misschien gelijk op, maar het gaat hier inderdaad om de bloemenkoningin van het laatste Bloemencorso. De titel die ze daar kreeg heeft ze niet voor niets verdiend, want de fotoshoot voor de Krant van Tynaarlo leidde eveneens tot een oogverblindend eindresultaat. Ze werd al vroeg benaderd, maar hoefde niet lang na te denken om te bevestigen dat we zeker op haar deelname konden rekenen.

‘Het lijkt me hartstikke leuk om te doen, maar ik moet toch eerst even in mijn agenda kijken of ik dan tijd vrij kan maken’, vertelde ze in het allereerste contact. Nog binnen hetzelfde gesprek liet ze weten van de partij te zijn en daar stond ze ineens voor onze neus op een koude donderdagochtend begin van deze maand bij Grand Café en Zalencentrum ‘Onder de Linden’. Eigenaar Sietse Hamersma was ook al in alle vroegte aanwezig om de aanwezigen te voorzien van een heerlijke kop warme koffie. Niet veel later kwam ook Hilda Giglio van ‘Beauty Inside’ uit Roden binnenlopen op het afgesproken tijdstip en daarmee waren alle partijen aanwezig om van start te gaan. De salon van ‘Beauty Inside’ bevindt zich in het centrum van Roden.

Terwijl fotograaf Erik Veenstra de verlichting klaarzet en bepaalt vanuit welke hoeken de beste foto’s kunnen worden gemaakt in het sfeervolle café in Vries, gaat Hilda direct aan de slag om te laten zien waar ze goed is. De naam ‘Beauty Inside’ is slim gekozen, want er mooi uitzien kun je van twee kanten bekijken. ‘Je kunt iemand inderdaad heel mooi opmaken. Daar doe ik natuurlijk ook mijn uiterste best voor, maar ik vind het ook belangrijk dat de persoon die bij mij op de stoel zit zich voor, tijdens en na de behandeling goed van binnen voelt. Met ‘Beauty Inside’ probeer ik mensen ook altijd een goed gevoel van binnen te geven, want dat straal je vroeg of laat ook ooit. Met Nienke is dit zeker gelukt!’, vertelt Hilda.

Na zorgvuldig overleg zijn Nienke en Hilda het unaniem eens dat zilver en zwart de kleuren worden waarna de foundation wordt aangebracht. De sessie is dan alweer even onderweg waarna de ogen en de lippen speciale aandacht krijgen. In deze fase kun je nog alle kanten op, maar Hilda weet exact wat dit model nodig heeft. ‘Je kunt het natuurlijk zo heftig maken als je zelf wilt, maar met Nienke heb ik gekozen voor een uitgebalanceerde dosering om ons doel niet voorbij te schieten. Ik verzorg ook steeds meer behandelingen voor bruiloften, dus ik weet zo langzamerhand precies wat nodig is om op het juiste punt uit te komen. Hairstyling is nu ook al enige tijd onderdeel van mijn werk en daar wil ik me in 2023 nog meer in bekwamen.’ Naarmate de contouren van het eindresultaat steeds meer in zicht komen begint Nienke steeds meer te stralen en dat mag ook geen verrassing heten. Het volume in haar haar zorgt ook nog eens even voor een mooie balans in het eindresultaat. Geknipt voor het vak zou je zeggen, maar dit valt reuze mee verklapt ze. ‘Afgelopen zomer was ik inderdaad de bloemenkoningin voor het Bloemencorso, maar dit was eigenlijk de eerste grote klus die er op mijn pad kwam. Wel superleuk om te doen overigens hoor en ook nu ben ik echt ondersteboven van het eindresultaat.’

Erik Veenstra maakt een grote hoeveelheid foto’s, maar de beste beelden zijn er al in een vroeg stadium. Nienke die al even een kleine preview bekijkt denkt daar niet anders over. ‘Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ze zijn inderdaad echt heel mooi geworden. Dit was echt superleuk om te doen!’ Op de slotvraag of ze nog goede voornemens heeft voor 2023 hoeft ze niet lang na te denken. ‘Ik wil gelukkig blijven en ga alles op alles zetten om mijn propedeuse te behalen. Dit moet vast en zeker lukken. Ik wens iedereen vanaf deze plek in ieder geval alvast hele fijne feestdagen en het allerbeste voor het nieuwe jaar!’