ZUIDLAREN – De 2021 editie van de Tienkamp in Zuidlaren wordt voor het tweede jaar op rij uitgesteld. Als een verrassing kwam dit besluit niet, want door de huidige geldende maatregelen was het voor de organisatie niet mogelijk een dergelijk evenement te organiseren. Zonder al deze beperkingen was er dit jaar gewoon weer een Tienkamp geweest.

De vraag was niet of, maar meer wanneer er definitief een streep zou gaan door de Tienkamp. “Twee maanden geleden hebben we gezegd: We gaan het niet doen. Het is niet verantwoord. De situatie en de vooruitzichten waren te onzeker”, zegt Ribca, secretaris van Stichting Tienkampen Zuidlaren. De organisatie wil dit jaar toch iets organiseren voor de mensen in het dorp en daarom is besloten om op vrijdag 18 juni een online quiz te organiseren. “We willen graag in beeld blijven en laten zien dat we echt proberen om de mensen te amuseren, daarom hebben we besloten om een quiz te maken. Dit kan voor iedereen gewoon vanuit huis.”
De quiz bestaat uit vijf rondes: twee rondes met algemene vragen, een muziekronde, een plaatjesronde en een actieve ronde. “Voor de actieve ronde zijn we nog iets aan het bedenken, maar we willen het zo aankleden dat mensen thuis iets moeten doen, iets actiefs. Hier hebben we al wel wat ideeën over, maar die zijn we nog aan het uitwerken.”
Naast de quiz heeft de organisatie ook een plan naar de gemeente gestuurd over een wandeltocht. Deze moet dan geheel coronaproof verlopen. “We kunnen ons aan de geldende regels houden door kleine groepjes mensen op verschillende plekken in het dorp te laten starten en op verschillende tijden. Het is nog even afwachten wat de gemeente hiervan vindt. Als alles doorgaat zal de wandeltocht plaatsvinden op zaterdag 26 juni.”
Dankzij veel steun van lokale ondernemers is Tienkampen Zuidlaren inmiddels een gezonde stichting, toch hoopt Ribca dat ondernemers bereid blijven de stichting te steunen. “We begrijpen als geen ander dat het voor ondernemers een moeilijke tijd is, maar ik hoop dat ondernemers ons financieel willen blijven ondersteunen. Op deze manier kunnen wij leuke activiteiten blijven organiseren in het dorp.”
Mensen die mee willen doen met de quiz kunnen zich opgeven via info@tienkampzuidlaren.nl. Meer informatie is te vinden op www.tienkampzuidlaren.nl