VRIES – Op zondag 18 augustus om 10.30 uur was het zover. Na een zomerstop van 6 weken konden de leden hun eerste turntraining fris van start. De dag ervoor hebben de leden en vrijwilligers van de TurnGroep turnhal De Kamp weer ingericht. Onder het genot van een hapje, drankje en ieders vakantieverhalen werd de zaal in gereedheid gebracht zodat de trainingen weer van start kunnen gaan. Wegens groei van de vereniging is het rooster aangepast, zodat de jongste meiden nog meer aandacht en ruimte krijgen.

TurnGroep Noord groeit gestaag en dat is een goed teken. De vereniging is in juni tot dé leukste sportvereniging van Drenthe verkozen en telt 2 Drentse én 2 Friese kampioenen. De turnsters proberen ook dit nieuwe seizoen de resultaten van het vorige seizoen te evenaren of te verbeteren. Dat is nog een hele prestatie als je bedenkt dat de turnsters gezamenlijk 14 gouden medailles, 13 zilveren en 7 bronzen medailles in de wacht sleepten.

Het laatste jaar sluiten steeds meer jonge turnsters zich aan bij de vereniging. Voor deze meiden in de leeftijdscategorie 5-7 jaar is het belangrijk de basis van het turnen technisch goed aan te leren. Daarmee kan veel blessureleed worden voorkomen. TurnGroep Noord heeft daarom extra tijd ingeruimd om de juiste aandacht aan deze turnsters in de dop te kunnen geven.

Iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur is er voortaan training voor jong talent. De oudere turnsters trainen op zaterdag, zondag en woensdag.

Wie een keer wil meedoen is van harte welkom, de eerste 3 proeftrainingen zijn gratis. Aanmelden kan via secretaris@turngroepnoord.nl. Geïnteresseerden kunnen ook gewoon langskomen bij de turnhal in sporthal De Kamp. Meer informatie en de trainingstijden staan op www.turngroepnoord.nl.

 

Turngroep Noord