HOOGEZAND/VRIES – Afgelopen zaterdag werden de laatste plaatsingswedstrijden voor trampolineteams gehouden in Hoogezand. VAKO wist hier in de C- en in de D-klasse een mooie derde plaats te behalen.

In de C klasse sprongen Arris Craig, Nancy Suurd, Kevin Steenbergen en Kirsten de Vries naar een derde plek. Zij sprongen allemaal een zeer goede wedstrijd. Hun tweede ronde was zelfs opmerkelijk met bijna allemaal dezelfde goede scores in de 27 punten. Kirsten de Vries sprong weer een dubbele salto. Dit werd beloond met een tweede plaats op de dag en een derde plaats in de eindstand. Het C2 team bestaande uit Isabel van Meurs, Suzanne Brebenel, Bastiaan Knollema en Marvin Teunissen sprong ook een prima wedstrijd. Zij werden 5e, ook in het eindklassement. Dominique Aalders sprong deze dag buiten mededinging mee en deed het uitstekend, ook gezien het feit dat zij een klasse hoger sprong dan normaal.

In de D klasse werd de tweede derde plaats voor VAKO behaald door Emma en Sarah Heeling, Cheyenne Dewnarain en Laura Craig. Zij wisten dat ze goed moesten springen om deze derde plaats te kunnen behalen en deden dat alle vier ook.

Het E4 team bestaande uit Aniek Doorten, Tess Brinkman, Annika de Groot en Amber van Halen sprong naar de 4e plaats in het algemeen klassement van de E klasse. Op zaterdag werden zij 5e. Voor dit jonge nog relatief onervaren team was dit een uitstekende prestatie! Zij sprongen mooie oefeningen. Ook het E5 team bestaande uit Nik Rijpstra, Nienke Meijer, Merle Baalmans en Odette Homansprong super en wist uiteindelijk 7e te worden. Elke wedstrijd steeg dit team een plaats. De VAKO spring(st)ers hebben het uitstekend gedaan. Nu wordt er volop getraind voor de uitvoering van VAKO gymnastiek die op 24 november in sporthal de Kamp gehouden wordt. De wedstrijden worden pas in februari 2013 vervolgd.

Vako Gym jeugd