ZUIDLAREN – De Historische Vereniging Zuidlaren organiseert op woensdag 23 oktober met haar tweede bijeenkomst van het seizoen 2013 – 2014. Op het  programma staat deze keer een lezing over Boderijders.

De lezing zal worden verzorgd door de heer S.W. Mollema uit Leens.  De heer Mollema heeft over dit onderwerp eerder een boek geschreven onder de titel "Met de boderijders naar Groningen, de geschiedenis van de  bodediensten".

Boderijders, op dit moment kennen we ze eigenlijk niet meer. Dat was vroeger wel anders. Boderijders reden allemaal hun eigen routes en hadden veel vaste klanten. De klanten, vaak winkeliers, vroegen de boderijders om voor hen het een en ander mee te nemen. Ook particulieren werden bediend, deze plakten een krant achter het raam. De boderijders die uit Zuidlaren op Groningen reden kwamen samen op de Ossenmarkt of aan de Bloemsingel en daar werden de spullen verzameld die dan later bij de klanten in hun dorp weer werden afgeleverd. De inleider zal over op een boeiende wijze kunnen vertellen over een inmiddels verdwenen bedrijfstak.

De bijeenkomst wordt gehouden in het Multifunctioneel centrum De Ludinge en begint om 20.00 uur. Leden van de Historische Vereniging en iedereen die eens kennis wil nemen van de activiteiten van de vereniging zijn hartelijk welkom.