Radio Motormuis hoopt succes van vorig jaar te overtreffen

VRIES- Motormuis Team Vries gaat net als vorig jaar weer een hele week geld inzamelen voor KiKa, het kinderkankerfonds. Van 27 tot en met 31 december zal Radio Motormuis te beluisteren zijn en te bewonderen in café Onder de Linden, waar de hele week activiteiten zijn voor jong en oud. Er treden tal van artiesten op en mensen kunnen een vrije gift storten voor dat ene doel waar alles omdraait: KiKa. De eerste keer leverde dit een bedrag op van ruim 4000 euro. Motormuis hoopt het succes dit jaar te overtreffen.

"Nee, deze actie is niet naar aanleiding van een familielid die te maken heeft met kanker. Ik vind KiKa heel belangrijk . Dat kinderen genezen van die vreselijke ziekte en volwassenen ook", vertelt de sociaal ingestelde Koos Menninga, woordvoerder van het Motormuisteam, naast Koos dit keer bestaand uit de kinderen van Koos, Michel en Michaela, Andrea Menninga, Roelof Homan, Daphne Wekema uit Yde, Robin Witjes, Joey Lambeck, Johan Veendijk, Cora Hammenga en Henry uit Nieuwleusen. . "Nee, de naam heeft niets met een motor te maken. Sommige zenders noemen zich ook Prins Carnaval, terwijl er geen carnaval bij komt kijken". Luisteren dan, want het Motormuis is een legaal radiostation. "Ik heb meer dan 35 jaar een geheime zender gehad. Vorig jaar is de zender in beslag genomen. Al kreeg ik geen bekeuring; zenden bij mijn huis is verboden. Ik wilde toch weer iets doen. Toen kwam het idee van de marathonuitzending voor het goede doel. Dit gaat niet eenvoudig. Voor een evenementenvergunning moet je toestemming hebben van Commissariaat van de Media, Agentschap Telecom, Buma Stemra en je moet zorgen voor een goedgekeurde zender, wat al met al veel geld kost. Gelukkig heb ik via een bekende relatief goedkope apparatuur kunnen huren. Het is een financieel risico. Collega’s van de brandweer en middenstanders hebben ons er doorheen gesleept. Je merkt dat het door de slechtere economie dit jaar moeilijker is om nieuwe sponsoren te vinden. Maar naast de gulle plaatselijke middenstand geeft ook de Pico Bar uit Rozenburg, bij Rotterdam, een financiële bijdrage. Ik heb daar een jaar in een hotel gezeten; zij vonden het een geweldige actie. Voor ons geldt: de onkosten eruit krijgen; de rest is voor KiKa. Vorig jaar leverde dit een gigantisch bedrag op: meer dan 4000 euro. Dit jaar hopen we dit te overtreffen. We hebben het iets anders aangepakt. Burgemeester Frank van Zuilen is bereid gevonden de officiële opening te verrichten (op dinsdag 27 december om 11.00 uur). Op woensdagmiddag zijn er voor alle basisschoolkinderen van de gemeente Tynaarlo spelletjes in het café. Donderdagavond is er voor ouderen een optreden van De Walmatrozen, samen met de Anner Zang Oelen en Lytse Hille. En vrijdagavond is er een groot Piratenavond met diverse artiesten. Een greep: Bert Zwier, Marco Schouten uit Eelde, Tonny, Billy en als klap op de vuurpijl coverband De Sjonnies uit Zeijen. Peter Pijper is bereid gevonden de avond aan elkaar te praten. De artiesten treden belangeloos op. Mensen kunnen alle dagen langskomen (we draaien vijf dagen en nachten continu door) en plaatjes aanvragen ( de zender is te vinden op 105.0 FM). Het café dat die dagen alles ter beschikking stelt, is overdag open. Tot 31 december om 19.00 zijn we in de lucht".

Het geld hoopt Radio Motormuis wederom binnen te krijgen via een verloting en vrije giften. "En daarbij denk ik ook aan verenigingen en bedrijven. Vorig jaar kwam er bijvoorbeeld een spontane oliebollenactie tot stand. En zelfs na afloop van de feestavond kregen we op het laatste moment nog geld binnen", is Menninga positief gestemd.

Mennega en KIKA