VRIES – Nieuwe bewoners kunnen de komende jaren volop meepraten over de invulling van de nieuwe wijk De Bronnen in Vries. De gemeente hoopt dat er op deze manier een wijk ontstaat die past bij het dorp en tegemoet komt aan de behoefte van woningzoekenden. Op donderdag 7 februari a.s. vindt vanaf 19.00 uur de bijeenkomst De Tafels van Vries plaats in Herberg Tiò in Vries. Tijdens de bijeenkomst horen geïnteresseerden over alle mogelijkheden en kunnen ze hun wensen kenbaar maken.

De Bronnen komt aan de oostrand van Vries, direct tegen het bestaande dorp aan. ‘Het is een gebied met een bijzonder landschap. Dat handhaven we uiteraard,’ aldus wethouder Kosmeijer. Nieuwe woningen moeten straks goed in dit landschap passen. Verder biedt de gemeente veel ruimte aan bewoners. ‘De geïnteresseerden bepalen of er woningen voor starters, gezinnen of senioren komen. En of het huur op koop wordt. Misschien zijn er wel mensen die hun eigen woning willen bouwen. Of samen met anderen letterlijk en figuurlijk een eigen buurtje realiseren. Wij laten ons graag verrassen.’

De gemeente gaat er vanuit dat het ongeveer 15 jaar duurt voor de nieuwe wijk De Bronnen gereed is. De bijeenkomst De Tafels van Vries op donderdag 7 februari a.s. vormt een eerste start. Kosmeijer: ‘De bijeenkomst heeft niet als doel om direct woningen te verkopen. We vinden het in deze fase belangrijker om met geïnteresseerden in gesprek te gaan over hun wensen. Hoe kijken ze aan tegen het gebied? En hoeveel invloed willen ze op het uiterlijk en de indeling van de woning? Het zou mooi zijn als er tijdens de bijeenkomst een eerste groep geïnteresseerden ontstaat, met wie wij de wijk verder vorm kunnen geven.’ Geïnteresseerden die op 7 februari a.s. willen meepraten, kunnen zich vooraf aanmelden via communicatie@tynaarlo.nl.