VRIES – De gemeente Tynaarlo roept alle basisschoolkinderen op om mee te doen aan de wereldrecordpoging ‘Koken met kinderen’. De gemeente hoopt dat de kinderen op 30 juni om 13.30 uur een poging waagt om het wereldrecord te verbreken. Kinderen kunnen zich opgeven via de ansichtkaart die ze via hun scholen hebben gekregen. Ook is het mogelijk een mail te sturen naar wereldfeesttynaarlo@gmail.com.

Tijdens het Wereldfeest met als thema ‘Proef de wereld in Tynaarlo’ wordt er om 13.30 uur met tweehonderd kinderen begonnen met de poging om het wereldrecord van de kinderen uit het Belgische Hoegaarden te verbreken. Mocht het de organisatie lukken, dan wordt de prestatie opgenomen in het Guiness book of records. Het is de bedoeling dat er vegetarische wraps in de openlucht worden gemaakt. Ieder kind kan meedoen, zelfs als het niet zo goed kan koken. De recordpoging duurt maximaal een uur. Op deze manier kunnen deelnemers ook daarna van het Wereldfeest genieten. Aanmelden kan nog tot 22 juni.

Het wereldfeest vindt plaats op zondag 30 juni van 13:00 – 17:00 uur. Het belooft een

zeer divers programma te worden, met lekkere wereldhapjes. In Tynaarlo zijn veel groepen actief met ontwikkelingssamenwerking elders in de wereld. Zij zullen zich ieder op geheel eigen wijze presenteren. De verschillende continenten Afrika, Azië en Latijns Amerika krijgen vorm door allerlei activiteiten en experiences voor jeugd en volwassenen. Eten, workshops, muziek, workshops en

entourage: alles in de sfeer van de continenten.