Samen aan de slag voor een eerlijker wereld!

We wonen hier in Tynaarlo op een heel mooi stukje van de grote planeet Aarde. We hebben schoon drinkwater, kinderen kunnen naar school, er is goede gezondheidszorg en we hebben iedere dag voldoende te eten.

In sommige andere delen van de wereld is dat anders. Veel mensen in de gemeente Tynaarlo zetten zich met hart en ziel in om wat te doen aan die ongelijke verdeling in de wereld.

Iedere maand stellen we in de rubriek Tynaarlo Wereldwijd! een organisatie uit onze gemeente aan u voor die initiatieven ontplooit op dit gebied.

Kanjazi voedselprogramma

Waar werken jullie en wat is jullie doel?

In 2011 hebben we met 35 mensen uit Vries en omgeving een school, een onderwijzerswoning en een toiletgebouw gebouwd in het dorp Kanjazi (Malawi). Daar maken nu 480 leerlingen gebruik van. Maar een aantal van hen is ondervoed. Dat is slecht voor hun schoolprestaties. Daarom zijn we samen met de dorpsraad en de kerk in Kanjazi een driejarig voedselprogramma gestart. Ons doel is om alle 480 leerlingen drie jaar lang iedere dag een warme maaltijd voor te zetten.

Wat inspireert jullie?

De inspiratie is ontstaan tijdens de drie fantastische weken in 2011, waarin we samen met de inwoners van het dorp aan het werk waren. Voor hen en voor ons was dat een onvergetelijk gebeuren. We voelen ons stevig verbonden met het dorp en de kinderen.

Wat hebben jullie al bereikt?

We hebben al bijna € 15.000,- ingezameld met allerlei activiteiten. Daar moet nog ruim € 10.000,- bij komen en dan heeft ons plan ruime kans van slagen.

Welke acties staan er op stapel de komende tijd?

Tijdens de TT week werken we op het circuit, als parkeerregelaar, controleur of kaartjesverkoper. We organiseren een keer per jaar een boekenmarkt en een gezellig stamppottenbuffet. En we hebben een oud-ijzerhandeltje opgezet.

Wat kunnen inwoners uit de gemeente Tynaarlo voor jullie betekenen?

Ze kunnen zich aanmelden om mee te helpen op het TT circuit. We zijn blij met goede tweedehandsboeken voor de markt en oud ijzer en andere metalen onze oud-ijzerhandel. En geld natuurlijk. Mensen kunnen ons een gift geven, maar ook donateur worden voor een maandelijks bedrag van € 5,-. Dat doen ze dan twee jaar lang = 24 maanden x € 5,- = € 120,-.

Waar vinden we meer informatie?

We hebben geen website, maar mensen kunnen mailen naar aweemstra@gmail.com of bellen met Albert Weemstra (0592-54 42 68 of 06-37 19 97 23)

 

VriezerPost-week25-p17.pdf - Adobe Acrobat Pro