VRIES – Afgelopen maandag reikte burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo een Koninklijke Onderscheiding uit aan raadslid Peter van Es. Hij was van 1994 tot 1998 en van 2001 tot 2022 raadslid van de gemeente Tynaarlo namens Gemeentebelangen Tynaarlo.

De uitreiking vond plaats tijdens de laatste vergadering van de huidige gemeenteraad van Tynaarlo, waarin afscheid werd genomen van de raadsleden die niet terugkeren in de raad. De volgende raadsleden namen afscheid op 28 maart: Jan de Jonge (ChristenUnie), Roelof Nijenbanning (VVD), René Spekschate (VVD), Ad Wouterson (Leefbaar Tynaarlo), Klaas Knot (CDA), Femmo Haisma (CDA), Edwin Hageman (Liberaal Groen Tynaarlo), Willem van der Meij (D66), Jos van den Boogaard (D66) en Klaas Kuipers (GroenLinks). Voor Kuipers was er tenslotte een Gemeentelijke Erepenning uit handen van burgemeester Marcel Thijsen.

B&W besloten de gemeentelijke onderscheiding uit te reiken vanwege zijn lange staat van dienst als raadslid voor GroenLinks in de gemeenteraad (1994-2006/2015-2022) en zijn jarenlange inzet voor fair trade, ofwel een eerlijkere wereldhandel. In het bijzonder wordt hierbij zijn bijdrage in de oprichting en ontwikkeling van de Wereldwinkel in Zuidlaren vermeld.