VRIES – De repetities voor de komende uitvoeringen van de toneelvereniging zijn al weer in volle gang. Twee keer per week komen de spelers bij elkaar in café ‘Onder de Linden’ in Vries. Ook deze herfst zorgt DIO er weer voor dat u een heerlijk avondje uit kunt gaan bij u in de buurt. Deze keer is het een stuk van Herman van der A; ‘De binder van het darp’.

Het kalme bestaan van de ‘Kinderen Haon’ komt volledig op de kop te staan na het bedrijfsongevalletje van de jonge Jan. Al die jaren hebben ze zich, zonder bemoeienis en invloeden van buitenaf, prima kunnen redden. Vervelend is wel dat het bedrijfsongeval nauwkeurig wordt onderzocht door de plaatselijke politie. Greet en Jan zien daar de voordelen wel van, maar vooral Albert heeft daar grote moeite mee. Het heeft voor hem nogal wat consequenties. Met de komst van Riet, de verpleegkundige, belanden ze plotseling in de 21e eeuw. Tegelijkertijd is er ook een vervanger voor de dorpspostbode. Hij laat menig vrouwenhart sneller kloppen. De komst van tante Hillegie maakt de verwarring compleet. Een heerlijk Drents stuk met veel verwikkelingen en komische situaties.

De uitvoeringen zijn op zaterdag 27 oktober en zaterdag 3 november in café Onder de Linden. De voorverkoop is op maandagavond 22 oktober van 18.30 uur tot 19.30 uur, ook in café ‘Onder de Linden’ in Vries.ToneelclubDIO