ZEIJEN – Dank zij de doorlopende activiteit van de redactie van de Zeijer website staat er inmiddels heel veel historische informatie van Zeijen op internet. Na openen van de site www.zeijen.nu klikt men op de bovenste balk bij “historie” en daarna in de linker kolom op “Zeijen” en men ontdekt van alles over de geschiedenis van het dorp.

Bij “bewoningsgeschiedenis” treft men alle bewoners aan die in de loop der tijden woonden in de woningen binnen de boermarkegrens van Zeijen. Hier en daar zijn nog wat vraagtekens en de redactie hoopt dat de lezers nog met aanvullingen en eventuele correcties willen komen. Alle hoofdstukken uit het Historisch Boek Zeijen staan in de linker kolom van de site. Als men er op klikt dan wordt daar de informatie (tekst, foto’s etc.) weergegeven waarvoor in het boek geen plek meer was.

Er is een kopje “Verhalen en anekdotes” met mooie verhalen uit het verleden; ook hierbij hoopt de redactie op veel aanvullingen. Via de reageerpagina zijn deze door te geven. Ook kan men oude films over Zeijen afspelen en oude luchtfoto’s bekijken.

Al met al een enorme bron van kennis voor allen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Zeijen. En die bron wordt doorlopend aangevuld, dus blijf regelmatig kijken als het je interesseert. Een uniek project voor een klein maar actief dorp! Uiteraard is het Historisch boek Zeijen de basis voor het geheel en men kan de informatie op de site het best lezen en begrijpen in combinatie met het boek. Bestellen kan nog steeds via www.zeijen.nu of door te bellen met Diny Emmens, tel: 0592-291233. Men kan het boek vervolgens bij haar afhalen tegen betaling van

€ 29,50.