LEEK – Het zondagteam van VAKO en ZFC Zuidlaren zaterdag zijn uitgeschakeld op het Leekster Voetbalgala. Beide clubs eindigden derde in de poule.

De rood-gelen begonnen op deze zaterdagnamiddag goed, met een overwinning op SVMH. VAKO kreeg de nodige kansen, maar stuitte op SVMH-doelman Jeff Aalders. Patrick Steenbergen brak dan de ban, via een vrije trap: 1-0. Het werd 2-0. Tegen Grootegast kwam VAKO al snel achter. VAKO gaf goed partij tegen het hoog ingeschatte Grootegast. De Vriezenaren hielden lang stand, maar een moment van Ite Hoolsema deed VAKO de das om. VAKO-Roden was cruciaal. Maar het ging mis tegen Roden. De Roners, die moesten winnen, kwamen al snel op 1-0. En bouwden de voorsprong uit tot 3-0. Steenbergen deed nog wel iets terug en er volgde een tweede treffer, maar het bleek niet genoeg. Einduitslag: 5-2. Daardoor eindigde VAKO op een derde plaats en wist net als vorig de kwartfinales niet te bereiken.

In de eerste wedstrijd nam Zuidlaren een 1-0 voorsprong tegen VEV’67 uit Leek. In het resterende deel kwam Zuidlaren onder vuur te liggen. Doelman Jeremy Pfundt gaf aanvankelijk geen krimp. Maar 40 seconden voor tijd werd hij alsnog verslagen: 1-1. In de tweede partij trof Zuidlaren Peize, Het was een bizarre wedstrijd. De blauwhemden leken kansloos bij een 1-3 stand. De ZFC werkte de achterstand weg en in een zinderende slotfase werd alsnog de winst gepakt: 4-3. Zuidlaren moest de laatste wedstrijd, tegen Hoogkerk, winnen om nog kans te maken op de eindronde. De Noord-Drenten kwamen op achterstand. Uiteindelijk schoot Zuidlaren te kort en verloor alsnog ruim: 0-4. VAKO en Zuidlaren haalden daardoor opnieuw de laatste acht niet.