VAKO vergeet te scoren; Tynaarlo in laatste minuut onderuit

Afbeelding
Sport

REGIO - Zuidlaren had het behoorlijk lastig tegen laagvlieger Glimmen, Annen voldoet aan de doelstelling van het beoogde puntentotaal voor de winterstop, VAKO speelt prima maar vergeet te scoren, Actief geeft de punten weg in de laatste minuten, Yde de Punt kan koploper Zevenhuizen de eerste helft bijbenen en Tynaarlo leek een punt te halen tegen Amboina, maar de wedstrijd duurde net te lang.

Zuidlaren kreeg na een snelle voorsprong van Nico Sieling binnen 10 minuten de gelijkmaker om de oren. De ploeg herpakte zich daarna goed. Merijn Poel was het die met twee doelpunten zijn goede spel van de laatste weken bekroonde en Zuidlaren met een 3-1 voorsprong de rust liet ingaan. Na de pauze kwam Glimmen behoorlijk opzetten en dat resulteerde tien minuten voor tijd in de aansluitingstreffer. Zuidlaren hield ternauwernood stand in de laatste minuten. In de blessuretijd was het Koen Eshuis die een goede counter beheerst afrondde. De 2-4 overwinning was zwaar bevochten, maar wel verdiend.

Annen-trainer Hemmo de Wal had voorafgaand aan het seizoen de doelstelling geopperd om met de winterstop 17 punten te hebben. Zijn ploeg won de wedstrijd tegen Lewenborg met 1-5, waardoor het puntentotaal nu al tot 19 is opgelopen. De trainer was tevreden met de uitslag. “De ruststand was 1-2, maar de tweede helft was mijn ploeg oppermachtig. Bij vlagen werd er prima gevoetbald”, vertelt De Wal. Vooraf had de trainer aangegeven, dat er van de ploegen die onder hen staan gewonnen moest worden. Daar had zijn ploeg deze wedstrijd aan voldaan. De treffers van Annen kwamen voor rekening van Dante Ploeg tweemaal, Roald Lammerts tweemaal en Pim Veltink.

Actief-trainer Slijfer was not amused met de weggeven punten in de allerlaatste minuten: “We hadden een goede slag kunnen slaan gezien de andere uitslagen. Helaas stonden we er niet goed op aan de linkerkant. Tweemaal werd een voorzet niet goed verdedigd, waardoor Muntendam binnen 5 minuten de 2-2 gelijke stand op het bord plaatste. Het lag meer aan onze fouten dan aan de kwaliteiten van Muntendam.” Een 0-2 voorsprong door Ermin Imelman en Ennio Jansen mocht nooit op deze wijze worden weggegeven.

VAKO verloor met 2-0 van Nieuw Roden. VAKO speelde heel aardig voetbal  en creëerde zich een aantal goede kansen. Toch was het Nieuw Roden die scoorde. Deze goal werd wel heel gemakkelijk weggegeven door de achterhoede vond trainer Poortman. Het fysieke en intimiderende spel van Nieuw Roden lag zijn ploeg niet. Desondanks was de trainer tevreden met de tweede helft, waarin zijn ploeg heer en meester was.

Yde de Punt zag kans de gedoodverfde kampioen Zevenhuizen lang op een gelijkspel te houden. Helaas ging Zevenhuizen in de laatste minuten alsnog met de winst aan de haal. De ploeg van Dontje had het moeilijk, maar door keihard te knokken hield het lang stand. Het was meer dan een goede prestatie ondanks het verlies van 1-3, want Yde de Punt moest het doen zonder vijf basisspelers. De derde treffer van Zevenhuizen viel omdat Yde alles op alles zette om de gelijkmaker te forceren. Het enige doelpunt van Yde de Punt kwam van Hein Siesling.

Tynaarlo verdiende zonder meer een punt aan de wedstrijd tegen Amboina. Het mocht echter niet zo zijn, want in de laatste minuut kwam alsnog de tweede treffer voor de Assenaren. Derhalve verloor Tynaarlo met 1-2. Trainer Roelof Rutgers, die volgend seizoen vertrekt, zag dat het verschil tussen zijn ploeg en Amboina niet erg groot was. De teleurstelling was dan ook groot toen in de laatste minuut de wedstrijd nog werd verloren. Jeffrey Oldenhuis was de speler die de enige treffer voor Tynaarlo scoorde.