SCHIPBORG – Uitermate verrast was Hans toen hij afgelopen zondag werd toegezongen door niemand minder dan Ronald Nihot. Miebet, de vriendin van Hans, maakte maar wat graag gebruik van het aanbod van Grand Café Zuidlaren om haar geliefde, naast de bestelling van de heerlijk gevulde High Tea Bag, te laten trakteren op een serenade. Het was meteen genieten geblazen toen Ronald op zijn gitaar de eerste akkoorden van ‘You’ve got a friend’ aansloeg.

Roelof Haaijer van Grand Café Zuidlaren vertelt dat hij deze dag 120 Valentijns High Teas heeft te bezorgen. Het leek hem mooi om daar een verrassing aan toe te voegen. “Wie wil dat nou niet, drie liedjes gespeeld en gezongen door de vaak in het Café muziserende Ronald Nihot. Het is besteed aan de in Schipborg wonende Hans en Miebet. Het derde nummer is een verzoeknummer en ze zingen ‘Love the One You’re With van CSNY dan ook helemaal mee.

“Muziek heeft ons samengebracht”, vertelt Miebet. Het is op een feestje in 2013 dat Miebet Hans vraagt of hij ook van Pink Floyd houdt. Hans gaf aan helemaal gek te zijn van deze muziek, wat voor Miebet een hele belangrijke reden was om voor hem te gaan. Ze zegt het met een kwinkslag. “Nog niet al te lang terug uit de Tropen, waar ik lange tijd woonde, had ik eigenlijk net besloten dat ik geen man meer in mijn leven hoefde. Maar ja, dan kom je hem júist tegen.” Nihot besluit hierop ‘Comfortably Numb’ in te zetten, beide geliefden zwijmelen weg bij het schuifelen.

Nihot, bekend van de Voice Senior, waar hij in 2019 aan meedeed, speelt goed in op de verzoekjes van de geliefden en sluit de serenade af met een nummer van Elton John. Hans en Miebet luisteren hand in hand naar ‘Your Song’. “Het was geen serenade, het was een heus concert, prachtig!” sluit Hans enigszins emotioneel af. “Dit hadden we echt nodig. We missen de zondagmiddagen in het Café in Zuidlaren, maar zullen hier zo van nagenieten. Je hebt ons zó blij gemaakt”, spreekt Miebet uit.  Mocht u de komende tijd nog willen genieten van Ronald Nihot. Elke vrijdagmiddag van kwart voor zeven tot half acht is hij vanuit zijn woonkamer te beluisteren via de livestream op zijn facebookpagina.