Veel medailles voor SV Tynaarlo bij turnwedstrijd in Vries

Afbeelding
Sport

VRIES – Afgelopen zaterdag stond er een heren turnwedstrijd in de turnhal in Vries op het programma. Maar liefst 89 turners uit Groningen en Drenthe meldden zich in Vries. Van Dalen tot Leek en van Rouveen tot de stad Groningen, het was een drukte van jewelste. De avond ervoor hadden vrijwilligers en bestuursleden de zaal al klaargezet zodat alleen de laatste puntjes nog even op de i gezet werden. In de eerste wedstrijd kwam voor SV Tynaarlo Finn Floris in actie in de categorie Benjamin 20. Op het onderdeel brug haalde hij de hoogste score van het deelnemersveld en turnde op de andere 5 toestellen ook goede scores. De eerste medaille voor SVT was daarmee een feit. Een gouden zelfs voor Floris. Dat zagen de zes deelnemers uit de tweede wedstrijd ook gebeuren en dat leek hen ook wel wat. In de categorie Pupil 18 met in totaal dertien deelnemers waren de vier turners van SVT heel goed bezig. Bo Arends eindigde op de negende plaats in de middenmoot en het podium was volledig voor SVT. Dit zorgde in de Turnhal voor een daverend applaus van de vele bezoekers en supertrotse ouders  en andere familieleden. Joost Meijer eindigde op de derde plaats met goede uitslagen op alle toestellen. Jako Zuurd ontving de zilveren plak met de hoogste score op sprong en rek. Onbetwist op de eerste plaats stond Ewout Vos. Hij haalde de hoogste scores op voltige en ringen en veelal top drie scores op de andere toestellen. In de categorie Jeugd 18 greep Geert Jan Fonk ondanks de hoogste score op brug in deze categorie net naast een medaille. In totaal deden er voor SVT negen turners mee dus er mochten in de laatste wedstrijd nog twee hun turnkwaliteiten laten zien. Kennelijk aangestoken door wat de rest had laten zien kwam in de categorie Jeugd 17 Robin de Boer de baan in. Met de hoogste score van alle deelnemers bij het toestel ringen nam hij de bronzen medaille mee naar huis. In de categorie Pupil 17 had SVT met Finn Lowes zijn laatste deelnemer. Ook hij haalde een gouden plak! Al met al een succesvolle dag voor SVT met drie keer goud, een keer zilver en twee keer brons.