VRIES – Afgelopen zaterdag werden de eerste Plaatsingswedstrijden trampolinespringen in District Noord houden. VAKO kwam hier met 26 deelnemers aan de start en presteerde sterk.

In de verschillende klassen werden individueel 5 eerste plaatsen gehaald door: Aniek Doorten, Arris Craig, Marloes Craig, Kirsten de Vries en Kevin Steenbergen. Tweede plaatsen waren er voor: Nina Hofstee, Nienke Meijer, Laura Craig, Nancy Suurd, Bastiaan Knollema en ook aan derde plaatsen geen gebrek: Helena Koopmans, Merle Baalmans, Cheyenne Dewnarain.

Het was een leuke wedstrijd met ook erg veel jonge deelnemers van VAKO, die enthousiast en goed meededen. Jamie Vissia, Laurien en Arjan Mulder, Lisan Engberts, Helena Koopmans en Nina Hofstee sprongen hun eerste wedstrijd en deden dit vol overgave. De laatste 2 vielen nog tweemaal in de prijzen ook!

In de middag werden de synchroonwedstrijden gehouden. Ook hier deed VAKO goede zaken. In de E klasse waren in alle 3 leeftijdsklassen de eerste plaatsen voor VAKO. Bij de Instappers voor Nina Hofstee/Helena Koopmans, bi jde Pupillen voor Amber van Halen/Aniek Doorten, Nienke Meijer/Merle Baalmans werden hier tweede en bij de E jeugd werden Laura Craig/Odette Homan eerste.

Daar hield het niet op, want bij de C klasse had VAKO ook 3 eerste plaatsen: Marloes Craig/Dominique Aalders bij de Junioren, Nancy Suurd/Kirsten de Vries bij de Dames en Arris Craig/Kevin Steenbergen bij de Heren. In deze laatste klasse werden Bastiaan Knollema/Jesper Jansen (DFS) tweede. Tweede waren ook Suzanne Brebenel/Isabel van Meurs in de C jeugdklasse.

Al met al een zeer geslaagde start van het nieuwe wedstrijdseizoen voor VAKO. De tweede wedstrijd is op 2 maart in Assen.