ZUIDLAREN – FTC de Dobberieders uit Zuidlaren organiseert komende zaterdag

de ‘Steenbergen fietsen veldtoertocht’. De startplaats is Sportcentrum Wenakkers (Kantine ZFC), Randweg 3 Zuidlaren. Dit betekent een ruime ontvangst, douche en kleedgelegenheid. De starttijd van de 25 en 50 kilometer is van 9.00 uur tot 10.00 uur.

Wederom is de ATB- commissie er in geslaagd een fraaie route door de omgeving van Zuidlaren uit te zetten. Met name het aantal ‘singel tracks’ die in de route zijn opgenomen zijn zeer de moeite waard. Onderweg zijn er verzorgingsposten voor drinken en fruit en er is een materiaalwagen van "Steenbergen fietsen" voor eventuele noodzakelijke reparatie. Verder is er een plek waar de fietsen schoongespoten kunnen worden.

Er wordt veel aandacht besteed aan kwaliteit en veiligheid. Deelnemers worden bij oversteekplaatsen door verkeersregelaars begeleid en kunnen rekenen op directe ondersteuning bij materiaalpech of ongevallen. Deelnemers hebben dit jaar de keuze uit een 25 of 50 kilometer tocht. Kosten: €4,00. NFTU en KNWU- licentiehouders krijgen 1,- korting. Kinderen €1,50. Informatie: Dinus Vos, tel.nr.(050) 409 35 27ATB tocht 6 nov 2010 056