VRIES – “Op donderdag 25 april hield Damclub Vries haar jaarvergadering.

Het seizoen 2012-2013 werd hierbij afgesloten en tevens werd met het spelen van de zogenaamde gongwedstrijden de speciale discipline sneldammen afgerond.”

“Om maar gelijk met het laatste te beginnen: helaas ontbrak op deze avond de clubkampioen Siebren Vanderveen uit Assen. Onmiddellijk sloeg zijn rivaal toe: nadat voorzitter Dick van der Velden uit Zeijen in december 2012 het ‘gewone’ sneldammen had gewonnen, bleek hij na een spannende tweestrijd met Hans Katerberg uit Rolde ook ditmaal de beste.

Voor Dick dus dit jaar de Sneldam-Beker. Het is al weer enige jaren geleden dat deze eer hem te beurt viel. Dat ligt anders voor het Clubkampioenschap en de gewone Bekercompetitie. Hierop lijkt Dick wel een abonnement te hebben. Boze tongen binnen de club beweren dat zij van plan zijn komend seizoen dit abonnement van Dick niet te laten verlengen. Van zijn kant heeft hij laten weten, dat de andere leden dan wel heel vroeg moeten opstaan, maar dat hij zich graag laat verrassen.

Erevoorzitter Wim Reinders uit Zeegse en Hans Katerberg uit Rolde gingen nog heel lang in de onderlinge competitie mee met de besten, maar moesten uiteindelijk toch respectievelijk met plek 2 en 3 genoegen nemen. ‘Good old’ Jan Hofman uit Vries kende niet alleen een moeizame start, maar bleef een zwaar seizoen houden, waarbij hij toch uiteindelijk plek 4 wist te bemachtigen.

Dit kwartet ( Jan, Hans, Wim en Dick ) vormt het competitieteam 2013 – 2014 voor de Drentsche Dambond. Zij gaan een serieuze poging ondernemen om het prachtige resultaat van het afgelopen jaar, waarin Vries gedeeld tweede werd, te overtreffen.

Naast dit mooie sportieve resultaat gaat het damclub Vries ook financieel naar tevredenheid. Schatbewaarder Piet Rispens uit Assen constateerde een iets gestegen saldo, waardoor de contributie op € 75,- per jaar gehandhaafd kon blijven.

Ja, u leest het goed: voor dit luttele bedrag bent u een heel jaar in het Dorpshuis in Vries dammend onder De Pan(nen). In De Pan wordt je niet alleen gastvrij onthaald, maar kun je ook tegen zeer acceptabele prijzen wat drinken en eten.

Een man die dit al jaren doet en inmiddels al meer dan 350 wedstrijden in Vries speelde, is Albert Huisman uit Assen. Hij komt, weer of geen weer, elke donderdagavond op de fiets naar Vries. Damclub Vries heeft Albert hiervoor een prachtige beker uitgereikt en met deze prijs was Albert zeer in zijn nopjes. Mocht u nu denken: ‘dat lijkt mij ook wel wat!’, dan bent u na ons zomerreces (tot 29 augustus 2013) op onze clubavond vanaf 19.00 uur van harte welkom. DAMMEN niets voor u?!? Jules Deelder zei hierover:

“Wanneer je de beperkingen kent, kun je daarbinnen onbeperkt te werk gaan”.

En zo is het precies: iedereen kan bij ons op zijn eigen niveau spelen!

En natuurlijk kunt u de geweldige, door Jan Scheltens uit Vries gebouwde en onderhouden site van onze club eens raadplegen: damclubvries.nederland.org/. Hier vindt u niet alleen wetenswaardigheden, maar ook alle uitslagen en standen. En laat dan vooral in het Gastenboek uw reactie eens achter. Mocht u liever direct met de voorzitter willen overleggen, dan is deze bereikbaar onder telefoonnummer 0592 291991, of via zijn email dtvdveld@xs4all.nl.”