Grootse happening op de Brink

ZUIDLAREN – De slogan is niet voor niets ‘Altijd gezellig’. En gezellig was het zondag zeker op de Brink in Zuidlaren. De commerciële ‘piratenzender’ Radio Continu had het podium neergezet in de plaats en de line-up van vele artiesten moest veel liefhebbers van het meezinggenre op de been brengen. Met het prachtige weer als extra hulpmiddel lukte dit zeker, waarmee deze editie van het Zuidlaarder Zomerfeest meer dan geslaagd was.

En wat betreft die line-up, die mocht er zeker zijn. Niemand minder dan Stef Ekkel bijvoorbeeld. De geboren Kampenaar leerde het zingen in de kroeg van zijn ouders en met hits als ‘Dan ben ik weer thuis’ een gevestigde naam in het Nederlandstalige genre. De radiozender had een middagvullend programma opgesteld met de Roadshow, die eveneens live uitgezonden werd op de ether.

Verder waren Django Wagner, Willem Barth, geboren Emmenaar Bouke, Kevin Smit uit Hoogeveen en Helemaal Hollands present in Zuidlaren. Uiteraard mocht Henk Wijngaard eveneens niet ontbreken. De zingende truckchauffeur kan er nog steeds geen genoeg van krijgen. Wijngaard, die onlangs alweer 67 jaar werd, bracht enkele van zijn vele hits ten gehore. Ondertussen heeft hij er meer dan 70 op zijn naam staan, waarvan de bekendste uiteraard ‘Met de vlam in de pijp’ is. Met deze truckerssong brak Wijngaard in 1978 door en vergaarde hij zelfs landelijke bekendheid.

Het publiek kon er in elk geval geen genoeg van krijgen. Continu-DJ Wim Drenth praatte de boel aan elkaar en liet zien dat als geen ander te kunnen. Na 18.00 uur was de koek dan echt op en keerden de vele bezoekers met een voldaan gevoel huiswaarts.

 

Radio Continu (4)

Radio Continu (3) 

Radio Continu (5) 

Radio Continu (6) 

Radio Continu