VRIES – In 2010 is in Vries voor de eerste keer een voedselactie gehouden in de Emté supermarkt in Vries. Er waren veel mensen die op enthousiaste wijze reageerden en meededen met de actie. Velen toonden interesse en wilden meer weten over de werkzaamheden van St. Immanuël. Sommigen hebben geld gegeven, dat is bij het einde van de actie omgezet in voedsel. De opbrengst was ruim € 700,= aan etenswaren en het bijzondere was dat dit met slechts één persoon in twee dagen tijd werd opgebracht.

Dit jaar wordt er voor de tweede keer in Vries actie ondernomen en dit keer met veel meer vrijwilligers. Stichting Immanuel komt in actie in de supermarkt Emté in Vries op vrijdag 16 november van 15.00 uur t/m 21.00 uur en zaterdag 17 november van 9.00 t/m 17.00 uur.

De stichting zet zich in voor inwoners van Oost Europa. In dit deel van Europa leven veel mensen onder de armoedegrens. Vooral ouderen worden zwaar getroffen door de economische situatie waarin hun land verkeert. Pensioenen bedragen veelal niet meer dan 60 euro per maand. Dit geld gaat op aan vaste lasten als huur, elektriciteit en verwarming. Voor overige zaken als voedsel en kleding blijft dan onvoldoende middelen over. Er heerst in Oost-Europa een hoge werkloosheid. Een sociaal vangnet zoals we dat in Nederland hebben, kennen ze daar niet. Daarnaast zijn voor de Roma- zigeuners de levensomstandigheden nog vele malen ernstiger. Zij worden vaak buitengesloten door de maatschappij.

Afsluitend kunt u ook goederen doneren op andere tijdstippen. Dit in overleg met de beheerders van de Graanschuur, de kringloopwinkel van St. Immanuël. Zie ook de website: http://www.immanuelbedum.nl/site/.

St Immanuel