ZUIDLAREN – De 813e editie van de Zuidlaardermarkt verwacht meer dan 2000 paarden en 150 bezoekers. Het festijn, dat aanstaande vrijdag met de kermis begint, heeft vele activiteiten rondom de grootste paardenmarkt van Europa georganiseerd. Zuidlaren is dan ook bijna een week lang het decor voor talloze activiteiten.

Naast de start van de kermis op vrijdag begint op zaterdag om 10.30 uur de traditionele Zuidlaardermarktloop, waarbij hardlopers deel kunnen nemen aan de vijf of tien kilometer. De kinderen worden ook niet overgeslagen. Voor hen is er een speciale wedstrijd over 2,2 kilometer. De start en finish zijn aan de Stationsweg en meer informatie hierover is te vinden op www.loopgroepdrenthscheaa.nl. Na de Zuidlaardermarktloop is er een Historische Zuidlaardermarkt en kinderrommelmarkt. ’s Avonds is het terrein achter de Prins Bernardhoeve decor voor een spectaculair vuurwerk en vanaf 21.00 uur is er een muziekpodium op de hoek van de Kerkstraat. Zondag staat in het teken van koopzondag en theater, terwijl maandagavond traditioneel de Nacht van Zuidlaren staat geprogrammeerd.

Daarna is het tijd voor datgene waar het allemaal om draait, de Zuidlaardermarkt. Waarnemend burgemeester Piet Adema opent dinsdagochtend om 06.00 uur de paardenmarkt, welke de hele dinsdag zal gaan duren. Woensdag 16 oktober vindt de laatste activiteit plaats, dan is er een speciale kindermiddag georganiseerd rond de kermis.