Top 100 van VriesBenefiet Muziekfeest ‘Vries Draait Door’

VRIES – ‘Vries Draait Door’ heet het nieuwe benefiet muziekfeest, dat wordt gehouden op zaterdag 12 december in Café Onder de Linden.

De bedenker is Mathilde Leonore. Inspiratiebron vormt de jaarlijkse Top 2000. “Ik luister al jaren naar de top 2000. Muziek van en voor iedereen. Iedereen heeft een bepaald gevoel bij een nummer”, verklaart Lenore “Het evenement is ontstaan onder het mom ‘met elkaar iets doen’. Zoals met de Toren Sprek, waar ik ook aan mee heb gedaan. Ik heb er nieuwe mensen leren kennen. Ik kwam op dit idee na dit evenement. Ik ben meteen naar Sietse Hamersma gegaan. Maar niet alleen de kroegbaas die muziekliefhebber is, iedereen was meteen enthousiast”, vertelt Leonore, op deze vrijdag, terwijl er net begonnen is met de nieuwbouw van de VAKO-accommodatie. “Mijn kinderen spelen bij VAKO. Ik wilde de sportverenigingen erbij betrekken. Dit jaar gaat de opbrengst naar VAKO, dat geld inzamelt voor de nieuwe voetbalkantine. Maar volgend jaar zal het een andere vereniging zijn. Het idee is: een feestje voor Vries. Maar niet alleen Vries, we willen er meer bij betrekken. Een wereldfeest in Vries is de bedoeling, want we vragen ook aandacht voor kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. Om hen te steunen vragen we een vrijwillige donatie voor het Rode Kruis. In de vorm van het aanvragen van verzoeknummers. We kunnen niet alle honderd liedjes draaien, maar proberen zoveel mogelijk nummers te spelen. De kans dat je liedje wordt gedraaid vergroot wanneer je een donatie geeft aan het Rode Kruis. De tien nummers die het meeste geld hebben opgebracht worden sowieso gedraaid op de feestavond. Vries Draait Door wordt een jaarlijks terugkerend evenement. De animo is inmiddels enorm. Op facebook wordt de actie vierduizend keer per week bekeken. En er wordt volop gestemd. Hel veel mensen, jong en oud, zijn er al mee bezig. Je krijgt ook een competitie onderling. We maken eerst een top 25 bekend en dan top 30, enz”.

Het muziekfeest begint met een leuke opening, waarbij twee bandleden van Mooi Wark, John Roffel en Arnold Kuik, hun medewerking verlenen, samen met Lars Rietkerk. Wat de actuele lijst betreft, op nummer 1 staat voorlopig het nummer ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene. “Dat nummer past goed bij de filosofie van dit evenement”.

Start kaartverkoop vrijdag 13 november om 19.00 uur in Cafe Onder de Linden. Breng je stem uit op wwww.vriesdraaitdoor.nl