tafeltennis vries VRIES -  Op maandag 15 juni speelde Vries 4 tegen de nummer 1 van de andere 5e klasse poule. Marijke Gordijn speelde samen met haar zoon Jelmer Haarman, die voor het eerst mee speelde bij de senioren. Marijke verloor haar eerste wedstrijd met 3-1 en won ook in haar 2e wedstrijd slechts 1 game. Jelmer wist ondanks sterk spel geen game te winnen. In de dubbel wonnen ze samen ook nog 1 game, hierdoor kwam de uitslag uit op 15-3, toch een knappe 2e plek in de 5e klasse van Vries 4! Op woensdag 17 juni was de taak aan Vries 2 om de 2 punten achterstand op Actief Eelde goed te maken. Jelmer Emmens en Gijs v/d Bergh traden aan tegen Ready 1 dat maar 1 punt onder hen stond. Jelmer won zijn enkel partijen met 3-0 en 3-2, Gijs deed dit zelfs in 3-1 en 3-0. De dubbel wonnen ze samen met 3-0, waardoor de einduitslag 15-3 werd. Ondanks de maximale 15 punten zat het kampioenschap er niet in voor Jelmer en Gijs, want Actief haalde dezelfde avond ook 15 punten.  Op donderdag 18 juni speelde Vries 1 in Leek tegen FTTC 2. Er zat voor Wouter Emmens en Jonathan Myers geen kampioenschap meer in, omdat de mannen van Beukema oppermachtig waren in de 2e klasse. Wouter en Jonathan begonnen sterk met respectievelijk een 3-2 en 3-0 overwinning, daarna ging de dubbel echter met 3-1 verloren. Jonathan herstelde zich goed en liet zijn tegenstander kansloos, 3-0. Dit lukte Wouter niet, hij verloor zijn laatste enkel met 3-0, einduitslag: 10-8 overwinning. Goed voor een plek in de middenmoot. Vrijdag 19 juni was het zover, de clubkampioenschappen van TTV Vries. De jeugd ging van start en met nog 1 ronde te gaan was het duidelijk dat Sjoerd Raap de 3e plaats had bemachtigd door zijn spannende overwinningen op Harmjan Kleiker en Jelmer Haarman. In de laatste ronde speelden Wouter Haarman en Thomas Rass tegen elkaar. In deze strijd om de 1e plek was Thomas net als de 2 voorgaande jaren de sterkste. Thomas won het derde clubkampioenschap op rij en mag de wisselbeker nu houden! Anna Rass en Johan Wessels kregen beiden een aanmoedigingsprijs. De senioren speelden in 2 poules. In poule 1 bleef Jonathan Myers ongeslagen en werd Jelmer Emmens 2e. In poule 2 bleef Wouter Emmens eveneens ongeslagen en werd Gijs van den Bergh 2e. Jonathan en Wouter maakten in de kruisfinales beiden hun favorietenrol als nummer 1 van hun poule waar door te winnen. Wouter won met 3-0 van Jelmer, Jonathan won uiteindelijk met 3-2 van een slim spelende Gijs. De troostfinale werd gewonnen door Gijs met 3-0, waardoor hij eindigde als 3e en Jelmer als 4e. In de finale traden de teamgenoten van team 1 Jonathan en Wouter tegen elkaar aan. Jonathan wist met sterk spel de eerste 2 games te winnen. In de 3e game wist Wouter even onder de druk van Jonathan uit te komen en een game te winnen, maar in de 4e game liet Jonathan Wouter kansloos en won met 3-1. Zaterdag was de barbecue van TTV Vries
thuis bij de familie Rass. Het was erg gezellig en er was een grote opkomst. Iedereen vond het net als vorig jaar heel erg leuk en hopelijk wordt dit een jaarlijks terugkerend fenomeen.
Bij de warmte van een vuurtje werd er nog door de jeugd, senioren en ouders samen een leuk spel gespeeld en de barbecue werd beëindigd met het roosteren van marshmallows. De  Tafeltennisvereniging Vries wil iedereen bedanken voor het afgelopen half jaar en  hoopt dat iedereen natuurlijk het volgende half jaar ook weer van de partij is.
Vrijdag 26/06: Training:18:30u Jeugd, 20:30u Senioren.
Dinsdag 30/06 Selectietraining + Vrij spelen 19:00u – 20:30u