TYNAARLO – Achttien schoolkampioenen van basisscholen uit Midden-Drenthe (groep 7 of 8) strijden zaterdag 16 maart a.s. om de titel Voorleeskampioen van Tynaarlo in de bibliotheek van Zuidlaren. Dit jaar betreft het een jubileum: de voorleeswedstrijd bestaat 20 jaar en is dus evenzoveel keren georganiseerd door bibliotheek Tynaarlo. Wethouder Assies zal deze editie van de voorleeswedstrijd openen.

De keuze van de voorleesfragmenten is heel divers van Verdriet met mayonaise (Carry Slee) en Achtste groepers huilen niet (Jacques Vriens) tot Snuf de hond (Piet Prins). De winnaar van Tynaarlo gaat door naar de provinciale finale op woensdag 17 april in de Schalm in Assen. De jury beoordeelt de voorlezers op tekstbegrip (is alles te begrijpen wat er voorgelezen wordt, op het gebruik van de juiste klemtoon, en op tempo en stemgebruik (is het goed verstaanbaar, past het stemgebruik bij het verhaal). Het laatste onderdeel van de beoordeling is: contact met het publiek.

De jury bestaat uit: de heer Anton Swart (bestuurslid van bibliotheek Tynaarlo),

en de dames Paulien Sprengers (jeugdboekenauteur en – illustratrice) en Nynke van der Molen (vestigingsleider bibliotheek Eelde.