‘Het mooiste aan mijn vrijwilligerswerk is de omgang met de mensen.’

VRIES – Minie Ruchtie is door Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) uitgeroepen tot vrijwilligster van de maand maart. Ruchtie verricht haar vrijwilligerswerk bij het Kornoeljehof in Vries. Ze is inmiddels 16 jaar vrijwilliger bij het wooncentrum en heeft er daarvoor maar liefst 15 jaar gewerkt.

31 jaar geleden was Ruchtie opzoek naar een nieuwe baan. Na een lange zoektocht kwam ze via de gemeente aan het werk in de schoonmaak bij Wooncentrum Korlnoeljehof. Het werk beviel haar zo goed dat ze er ruim 15 jaar heeft gewerkt. Toen Ruchtie gevraagd werd om er ook vrijwilligerswerk te gaan doen zei ze in eerste instantie nee. Maar na lang nadenken en gesprekken voeren met collega’s en bewoners die aangaven het zonder haar een stuk minder leuk te vinden heeft ze toch besloten ja te zeggen. Daar heeft ze tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad, ze zit er immers al 16 jaar. Ruchtie haar vrijwilligerswerk bestaat op dit moment grotendeels uit het maken van dekens met de bewoners voor het goede doel. Deze dekens worden met veel liefde en zorg door Ruchtie gemaakt. ‘Er zit veel werk in zo’n deken, we maken de dekens van losse lapjes stof die we vervolgens aan elkaar naaien tot een grote warme deken. Hier gaat veel tijd in zitten maar daar zijn de resultaten ook naar.’ Inmiddels hebben Ruchtie en de bewoners al ruim 200 dekens gemaakt. Deze dekens zullen uiteindelijk naar de Oekraïne gaan. Haar gewoonlijke vrijwilligerswerk bestaat uit het helpen bij spelmiddagen en andere activiteiten zoals: rummikub, sjoelen en creatief breien. ‘Het mooiste aan mijn vrijwilligerswerk is de omgang met de mensen.’ Aldus Ruchtie.

De Vrijwilliger van de maand verkiezing is een samenwerking tussen VIP! Tynaarlo onderdeel van de Neie Naober en de Krant van Tynaarlo. Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) ondersteunt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties en in de gemeente Tynaarlo. ‘Wij brengen beide partijen met elkaar in contact door middel van de vrijwilligersvacaturebank. Je kunt voor alle vragen met betrekking tot vrijwilligerswerk bij ons terecht.’