OUDEMOLEN – “En dan is het alweer de laatste bijeenkomst van het winterseizoen! Op woensdag 1mei hebben we een verrassingsmiddag. We verzamelen ons op het parkeerterrein bij ´Het Sprookjeshof ´ in Zuidlaren. Daarvandaan gaat het richting De Groeve, waar de rondvaartboot ´Berend Botje´ op ons ligt te wachten.”

“Nadat er nog een groepje aan boord is gegaan maken we een tocht over het Zuidlaardermeer. Onder het genot van koffie met gebak en gezellig gekeuvel krijgen we uitleg over de omgeving, die aan ons oog voorbij trekt. Het is mooi zonnig weer en we hebben helder zicht. Heel anders dan op onze boottocht op een regenachtige dag jaren terug, toen we helemaal van Zuidlaren naar Appingedam voeren en de omgeving verscholen bleef achter plastic ramen met regendruppels!

Tijdens de tocht zijn er enkele mededelingen: de rouwkaart van ons trouwe oud-lid en erelid, Aaltje Buikema, wordt rond gegeven, waarbij we haar herdenken. De crematie heeft intussen plaats gevonden en is bezocht door enige leden. Er wordt een condoleance kaart getekend door alle leden en gestuurd naar haar kinderen.

De volgende avond gaan er enige leden naar het jubileum van Yde/De punt, er wordt gewandeld op donderdag 16 mei in De Wijk, dinsdagavond 7 mei wordt er bij goed weer voor het eerst gefietst vanuit Oudemolen om 19.00 uur, er gaat een lijst rond, waarop we ons kunnen aanmelden voor een Agrarische dag in oktober in Gieten. De reis naar Tapijtmuseum Genemuiden en de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest op 30 mei,van de reiscommissies van Zuidlaarderveen, Donderen/Bunne/ Winde en Oudemolen,kan door voldoende deelnemers toch doorgaan. Aanmelden kan nog steeds!

En de leukste mededeling is wel, dat deze middag ons aangeboden wordt door het bestuur!

Als we weer afgemeerd zijn volgt er voor twee leden nog een verrassing. Geertien Oosting en Hillie Boelens krijgen een broche opgespeld voor hun jubileum, respectievelijk 25 en 50 jaar lidmaatschap!

We vertrekken naar het molenmuseum ´De Wachter´in Zuidlaren. Hier gaan we op eigen houtje overal rond kijken. Overal zijn enthousiaste vrijwilligers, die ons graag uitleg geven over wat er allemaal te zien is. Geweldig, zoals het museum uitgegroeid is tot een uitgebreid bedrijf, waar van alles te zien is over ons verleden en beroepen, die nagenoeg zijn verdwenen. Met een enorm grote groep vrijwilligers wordt dit draaiende gehouden. Voor de meesten van ons was dit niet het eerste bezoek, maar er viel nog genoeg nieuws te ontdekken., b.v. een klim tot boven in de molen, waar de wieken vrolijk draaiden!

Toen het museum sloot wensten we elkaar op de parkeerplaats een goede zomer toe en tot ziens op één van zomeractiviteiten of op de bijeenkomst op 16 september. Mw. mr. M.M. Wiersema vertelt ons dan over haar werk als mediator en advocaat.

Een drankje op een zonnig terras als leuke afsluiting van deze gezellige middag werd gemist door sommige leden. Ach, vrouwen hebt altied wel wat, moej maor denken!”