OUDEMOLEN – “Tijdens de bijeenkomst op 18 februari gingen we op reis door Zweden.

Maar voor het zover was werden we eerst verwelkomd door de voorzitter in een zaaltje versierd met allemaal mutsjes voor baby`s in Centraal Azië. De breisters onder ons hadden flink hun best gedaan.”

“Er werd een gedicht voorgelezen door de voorzitter over de lente, een nieuw begin, geschreven door onze secretaresse. Op de notulen van de vorige bijeenkomst waren geen opmerkingen. We kunnen ons aanmelden voor een tentoonstelling in Drachten over textiele werkvormen door topontwerpers en een tentoonstelling in het Drents Museum over de Dode Zee Rollen. Onze aandacht werd gevraagd voor de internationale vrouwendag in ¨De Pan¨ op 8 maart, de Provinciale jaarvergadering in ¨De Voorhof¨ in Westerbork op 4 april en 17 april mogen we een kijkje nemen achter de schermen van de Provinciale Staten. Het boek ”Wildernisjaren¨van mevrouw Nijlunsing uit Groningen werd ons aanbevolen om te lezen. Bij de koffie krijgen we een zelfgebakken Zweedse traktatie, die in Zweden gegeten wordt van januari tot de vastentijd. Een lekker, vullend stuk koek. Ook liggen er heuse Zweedse chocolaatjes om van te snoepen. Er worden papiertjes uitgedeeld met data voor activiteiten van andere afdelingen uit de gemeente, die toegankelijk en misschien interessant zijn voor alle Vrouwen van Nu. De reiscommissies van Donderen/Bunne/Winde, Zuidlaarderveen en Oudemolen hebben een reis samengesteld naar Het Tapijtmuseum in Genemuiden en De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest op donderdag 30 mei. Bij onvoldoende belangstelling wordt een ander reisdoel gezocht.

Na de koffie mag Jessica Wassenaar van het ¨Zweedse Huis¨ in Holthe bij Beilen ons eindelijk meenemen op reis. Zij was met man en kinderen ooit serieus bezig om te emigreren naar Zweden vanuit Hooghalen. Na drie jaar voorbereiding, Zweedse les,een baan voor haar man, hun huis hier verkocht, ging het plotseling niet door, omdat ze toch liever een Zweed voor die baan hadden. Noodgedwongen kwam er een nieuwe start in Holthe en genieten ze nu van Zweden in hun vakanties.

We krijgen allerlei wetenswaardigheden te horen en zien over Zweden aan de hand van een prachtige power-point presentatie. Heen via de geweldige bruggen of enorme veerboten van Stena Line of tot helemaal aan de Noordkaap midden door en weer terug langs de oostkant. Onderweg is er van alles te beleven en te bekijken. Alles komt aan bod, het koningshuis, Abba, midzomerfeest, het Götakanaal, de natuur, het bekende Dalarna paardje, beroemde zweden, de Vikingen en het noorderlicht.

Door de afwisseling met bewegende beelden en muziek kregen we een heel mooie, boeiende presentatie en een duidelijk beeld van dit wonderschoon en rustig land. Jessica werd dan ook bedankt met een hartelijk applaus en een bijbehorende enveloppe. We komen weer bij elkaar met het ééndags-bestuur op dinsdag 19 maart.”