TYNAARLO – ‘De zomer voorbij en de tijden van de bijeenkomsten zijn weer aangebroken.

Donderdag 19 september was het weer zover. Geen enig idee wat ons te wachten stond, wel dat het iets te maken zou hebben met het 65-jarig bestaan van onze vereniging. Binnengekomen stond het ééndagsbestuur voor ons klaar, bestaande uit Fietje.

Egbertdina, Wemy en Hinnie. Allemaal 65-jarigen of bijna 65, hoe kan het ook anders.

De opening van deze avond verzorgden zij met flair. Een gedicht werd voorgelezen en met de ingekomen post passeerden tal van bedankjes de revue. Er worden weer diverse workshops gegeven, zoals borduurwerk, Zaanse stikwerk, breicursussen, quilten. Inlichtingen hierover kunt u verkrijgen bij het bestuur. Op 30 september is er een modeshow in Zuidlaarderveen, opgave zo snel mogelijk. Er is een workshop sieraden maken met kralen op donderdag 7 november in café Centraal, kosten € 12.50. Kerstkaarten maken op 25 november in ’t Achterhoes, kosten € 10.00. In de Nieuwe Kolk te Assen wordt op 8 november de musical “Vijftig tinten” opgevoerd, een verleidelijke en hilarische musical, met o.a. Birgit Schuurman. Kosten € 33.00. Op 5 november ‘s middags is er een excursiereisje “Struisvogels kijken” in Boerakker. Kosten t/m 25 personen € 7.50 p.p., incl. 2x koffie met een struisvogeleierkoek, presentatie, film en rondleiding. Excl. reiskosten. Deelnamelijsten zijn rondgegaan.

Hoofdgast van de avond was Dhr. Koos Witteveen. Dhr Witteveen gaf een presentatie

over het militair ceremonieel rond het Koninklijke Huis en is werkzaam geweest bij de defensie als militair. In 2004 werd hem gevraagd om iets over zijn werk te vertellen.

Zo vertelde hij over de voorbereidingen van zowel bij het huwelijk van de toenmalige prins Willem Alexander met prinses Maxima, alsmede bij de begrafenis van prins Claus in 2002.

Om alles in goede banen te leiden, gingen er vele oefeningen en inspecties aan vooraf.

Wemy bedankte Dhr. Witteveen met een presentje en wenste hem wel thuis.

De jaarmarkt in mei was koud. Toch hebben onze dames er niet voor niets gestaan. Er is een goede opbrengst binnengehaald, samen met de opbrengst van de beach party in het natuurbad.

De Agrarische Dag is op 9 oktober. Vertrek 8.15 uur vanaf ´t Achterhoes. Kosten voor de bus bedragen € 5.50 p.p. Met gepast geld betalen. Voor de rondvraag waren er geen vragen.

Dames van het ééndagsbestuur bedankt voor jullie inzet. Het toeval wil, dat er donderdagavond ook nog 65 leden aanwezig waren. Ook hebben we nog een nieuwe gast mogen begroeten.Allemaal tot ziens op de filmavond in ´t Achterhoes op 8 oktober, met de film Intouchables.

Verslag Klootschieten

Dit jaar zijn we twee keer aan het klootschieten geweest. De eerste keer was op 18 juni bij café het “Witte Huis” in Zeegse. Het was die avond erg warm. Gelukkig kwamen er toch wat sportieve dames op af. Zo gingen de dames in twee groepen op pad. Onderweg kregen ze nog wat te drinken. Toen iedereen weer terug was, hebben we nog heerlijk op het terras gezeten. Op 10 september was het de tweede keer. Dit was vanaf ’t dorpshuis in Tynaarlo. Er kwamen dames om te klootschieten, maar ook dames die even langs kwamen, om na die tijd koffie te komen drinken, Met wat hapjes en drankjes op tafel werd het een gezellige avond.’