TYNAARLO – “Donderdagavond 25 oktober was Dhr. Slagter uit Hoogezand bij ons te gast. Hij heeft een winkel in hulpmiddelen en gemaksprodukten voor jong en oud. Alie opende de avond, zoals gebruikelijk, met een gedicht. Zij refereerde vervolgens aan de twee toneelavonden, die voor het eerst, bij wijze van proef, worden gehouden op vrijdag 23 en zaterdag 24 november a.s. Recepten voor het receptenboek kunnen vóór 1 januari 2013 worden ingeleverd.”

“Enkele dames onder ons showden hun prachtige creaties, die ze hebben gemaakt op de viltcursus. Op 8 novemberis er weer wandelen in Zuidlaren. Het museumclubje heeft een bezoek aan het Else v/d Laanhuis gebracht, waar o.m. ons oud-lid Mevr. Rijkens- de Rink woonachtig is. Zij is een zeer verdienstelijk schilderes,én ze maakt prachtige poppen. Op de bloemschikcursus zijn weer mooie herfststukjes gemaakt. Liefhebbers voor de bloemschikwedstrijd in Echten, kunnen zich aanmelden bij Marchje. Het kan ons niet ontgaan zijn, dat de huisstijl van Vrouwen van Nu, een vernieuwing heeft ondergaan.

Er waren nog enkele bedankjes. Verder wordt er nog een cursus “hapjes maken” gegeven op dinsdag 6 november a.s. in Assen. Ook kunnen er weer kerstkaarten gemaakt worden. Lijsten gingen hiervoor rond. Dhr. Slagter nam een breed scala aan voorwerpen mee, waarover hij vertelde. Zijn assortiment bestaat uit hulpmiddelen, zoals rollators, sta-op stoelen, trapliften en nog veel meer om op te noemen. Ook handige gemaksprodukten, zoals leeslinealen, sokaantrekkers, pottenopeners enz. zijn bij hem te verkrijgen. Je kunt het niet zo gek bedenken, of er is wel iets om het “leed” te verzachten. Wij allemaal kunnen er mee te maken krijgen. Het gaat er niet om hoe oud men wordt, maar hoe men oud wordt. Het was een leerzame avond. Voor het middaguitje op 13 november a.s. naar Emmercompascuum wordt het geld in de week van 29 oktober- 3 november opgehaald. Opgave is nog mogelijk bij Fietje tel. 543542 of Ria tel. 542003. Allemaal tot ziens op de toneelavonden.