VRIES – Van 2 tot en met 9 juni vindt de tweede editie van de Week van de AmateurKunst (WAK) plaats. Tijdens deze week zijn door heel Nederland optredens, workshops en andere activiteiten waarbij mensen kennis kunnen maken met het plezier van amateurkunst. De WAK laat zien dat amateurkunst leeft. De gemeente Tynaarlo doet dit jaar voor het eerst mee. Het thema van de Week van de Amateurkunst is “Ontmoet je Passie!”, want als er één ding is dat amateurkunstenaars gemeen hebben, is het wel de enorme passie voor hun kunstvorm.

Het thema kan gebruikt worden als inspiratiebron voor bijzondere producties of samenwerkingen. Alle lokale initiatieven vormen onder dit thema samen één krachtig geluid.

Op maandagavond 26 maart organiseert Marieke Verhagen, Cultuuraanjager van de gemeente Tynaarlo een inspiratieavond over de WAK. Hier krijgt men informatie en voorbeelden te zien. Daarnaast is het dé mogelijkheid om eventuele samenwerkingspartners te ontmoeten, plannen te maken en vragen te stellen. Alle amateur(kunstenaars) zijn welkom om 19.30 uur in het gemeentehuis in Vries. Graag wel even vooraf aanmelden. Per mail: marieke@kcdr.nl of per telefoon: 0592 336939.