Vrouwen van Nu afdeling Tynaarlo

ZUIDLAARDERVEEN – Op maandag 30 september togen ± 18 dames naar Zuidlaarderveen. De Vr. van Nu hebben een uitnodiging gekregen voor het bijwonen van een modeshow. Georganiseerd door Anneke Kiewiet en Gretha Jut. De zaal was mooi uitgedost en ook de catwalk ontbrak niet. Intussen liep de zaal mooi vol. De modeshow werd verzorgt door diverse modezaken uit Zuidlaren op het gebied van kleding, brillen en schoenen. Een kapster en een schoonheidsspecialiste zetten de puntjes op de i. De avond ging van start met een spetterend optreden van de danseressen van de balletschool van Fennie van der Haar. Er passeerden verschillende modestijlen de revue voor jong en oud. Ook werd er mooie lingerie geshowd. Niet alleen damesmode, ook de herenmode kwam aan bod. Er was veel moois te zien en echt niet alleen voor slanke dennen! In de pauze werd een verloting gehouden en na afloop werden alle medewerkers bedankt met een attentie. Het was een leuke avond en we zijn weer helemaal op de hoogte.

Échte namaak!

Op donderdagmiddag 3 oktober ging de museumclub voor de eerste keer dit seizoen op pad. Het doel was kunstwinkel-showroom en brasserie Roesd in Tolbert. Zo’n 18 dames hadden daar wel zin in. Bij Roesd worden uitstekende kunstreproductie ’s gemaakt. We krijgen eerst uitleg hoe een giclée [ reproductie ] gemaakt wordt. Het is niet een kwestie van even een foto maken, en klaar is Kees. Er worden 64 verschillende foto’s van het schilderij gemaakt, die daarna allemaal worden bewerkt. Het resultaat is dat de reproductie bijna niet van het origineel te onderscheiden is. Een mooie lijst erom heen maakt het helemaal af. Tijd voor koffie/thee met wat lekkers in de brasserie. Daarna nog een poosje vrij rondgekeken. Er is een prachtige collectie te zien van o.a. Erik van Ommen, Rob Møhlmann, Marius van Dokkum en vele anderen. Natuurlijk ontbreekt Henk Helmantel niet. Naast reproducties is er ook glaswerk, snuisterijen en kunstkaarten te koop. Gonny, Foktje, Trijntje en Dity bedankt voor deze mooie middag.

Cinema ’t Achterhoes.

Dinsdag 8 oktober vond de jaarlijkse filmavond plaats in ’t Achterhoes. Daar kwamen 34 dames op af. Dat is minder dan voorgaande jaren, maar dat had zeker te maken met het feit dat de agrarische dag volgende plaats vond. Alie opent de avond met een gedichtje. Er gaan lijsten rond, een uitstapje naar een struisvogelboerderij, een avondje uit naar de musical 50 tinten, en een bezoekje aan het Drents Archief. Mededelingen. De commissie Vrouwenstreken geeft een workshop op 23 oktober in Beilen. Thema is “abstract met gedroogde bladeren “.Aanvang 9.30 uur. Kosten €20.00. Wonen en tuinen geeft op 22 oktober een demonstratie bloemschikken in café Hofsteenge in Grolloo. Aanvang 9.30 uur. Kosten € 12.50. Operettevereniging Ado uit Eelde geeft een uitvoering in “De Kimme” in Zuidlaren op 22- 23- 24 november. Er zijn bedankjes van Jantje Buiter en Corrie Holt. De film van vanavond is “The Intouchables” gebaseerd op waargebeurde feiten, en is een komisch drama.

De verlamde Franse miljonair Philippe zoekt een persoonlijk verzorger om hem bij te staan in het dagelijkse leven. Bij een niet alledaagse sollicitatie komt de werkloze Senegalese Driss naar voren. Door zijn enthousiasme en onervarenheid zorgt hij voor veel komische situaties. Daardoor komt er in het troosteloze bestaan van Philippe weer leven in de brouwerij. Een onderhoudende film met in de pauze popcorn en snoepgoed. De volgende bijeenkomst is op 24 oktober met “Van vod tot vlot”. Tot dan!

 

Tynaarlo Vrouwen van Nu