Kinderkamp Vries (3)Kinderkamp Vries (1)  Kinderkamp Vries (2) Eerste Kinderspeldagen Vries overweldigend succes

VRIES – De eerste Kinderspeldagen van Vries kan een grandioos succes genoemd worden.  In totaal deden precies 91 kinderen mee aan de diverse onderdelen. Drie dagen spelplezier, wat een feest.  De ouders hadden in de laatste vakantieweek even geen kind aan hun kroost…
Het feest begon allemaal woensdagmorgen. De Brink is voor het autoverkeer even verboden terrein  en omgetoverd in een groot speelplein. Een groep is voor Cafe Onder de Linden druk bezig de straat te versieren.  Verderop spelen enkele kinderen badminton.  Er zijn ook kinderen die zich storten op Kupp, een groeiend fenomeen uit Scandinavië.  Het is precisiewerk om een blok te raken. Jongens proberen met een knots de bal in het vijandige doel te krijgen. Het krioelt, het beweegt. En het weer is goedgezind.  Bij Plaats de Wereld wordt hard gewerkt aan culinaire hoogstandjes.  Het plezier straalt er vanaf.  De volgende dag verhuist het gezelschap naar het evenemententerrein,  waar kinderen zich mogen uitleven met hutten bouwen of knutselen.  Ook hier alleen maar lachende gezichten. Het zonnetje lacht mee.
Tonnie van de Koolwijk, die namens de drie organisaties Volksvermaken Vries, Plaats de Wereld en Protestantse Kerk Vries spreekt, kijkt dan ook meer dan tevreden terug.  Ook over de animo. “Er waren zoveel aanmeldingen dat we enkele kinderen hebben moeten teleurstellen.  Het kon niet anders, want de schema’s voor de spelletjes waren al klaar.”  Een van de favoriete onderdelen was het hutten bouwen. Of zoals Tonnie zegt, een bouwdorp. 
“Er werd op los getimmerd. En van de 91 kinderen trapte er slechts één kind in een spijker. Dat valt dus reuze mee. Ja, verder sloeg af en toe een kind op de duim, dat wel en veel wespensteken.  De EHBO had er best werk aan.
Al vielen echte verwondingen mee. ” Ook het kanoën was een topper. En de workshop koken. Op vrijdagavond kwamen de ouders de kinderen weer ophalen.
Ze bewonderden de creaties en prikten een vorkje mee. Ze zijn gezellig een paar uur gebleven.  Het was een gezellige bende. Of een tweede keer komt, hoeft Tonnie niet lang over nadenken. “Dat staat vast. We hadden genoeg vrijwilligers. Sommigen zeiden: schrijf mij maar in voor volgend jaar.”