Wedstrijd Actief gestaakt; strijdlustig Annen verliest nipt van Valthermond

Afbeelding
Sport

Zuidlaren ziet twee keer rood, maar wint wel. Annen verliest van titelkandidaat. Actief gestaakt na vreselijk incident. VAKO wint dankzij Steenbergen ruim. SVZ pakt de volle buit tegen Siddeburen. Tynaarlo blijft maar verliezen. Yde de Punt is een weekendje vrij.

Zuidlaren kreeg twee rode kaarten, maar trok de overwinning uiteindelijk over de streep. Het won met 2-1 van Holwierde. Beide ploegen stonden op 14 punten uit 9 wedstrijden toen het duel begon. Dat het spannend zou worden stond dus vooraf al vast, maar dat het zo onnodig spannend werd, dat kon FC Zuidlaren alleen zichzelf verwijten. Door twee rode kaarten kwamen de bezoekers nog onnodig dichtbij een resultaat.

Annen verloor in eigen huis met 0-1 van kampioenskandidaat Valthermond. De bezoekers speelden een sterke eerste helft en daar had de ploeg uit Annen geen antwoord op. “Ze speelden de eerste helft echt heel goed, waardoor we niet in de duels kwamen. Uiteindelijk hielden ze ons in leven door maar één keer te scoren”, vertelt Annen-trainer Hemmo de Wal. In de tweede helft maakte Annen er nog een wedstrijd van, maar kwam het niet tot uitgespeelde kansen. “De beste ploeg waar we tot nu toe tegen hebben gevoetbald. Ze hebben ons tot de laatste minuut in leven gehouden, waardoor we ook nog een puntje hadden kunnen stelen. Al met al is 0-1 wel een terechte uitslag”, aldus De Wal.

De wedstrijd van Actief tegen TLC is twee minuten voor tijd gestaakt wegens een ernstig incident met Actief-speler Justin Krijthe. Na een hard duel en een ongelukkige landing slikte de invaller zijn tong in. Alerte omstanders en medespelers waren er snel bij en daardoor is Krijthe er met een gebroken kaak en een hersenschudding vanaf gekomen. De gestaakte wedstrijd had een stand van 2-0 op het scorebord in het voordeel van de Eeldenaren.

VAKO hield de punten in Vries door met 5-1 te winnen van FVV. Volgens VAKO-trainer Richard Poortman was het van beide kanten geen goede wedstrijd, maar dat is in deze fase ondergeschikt aan het behalen van punten. “Bij 2-1 krijgen beide ploegen twee opgelegde kansen die worden gemist, anders wordt het een andere wedstrijd. Nu lopen we uit tot 5-1 en daar zijn we natuurlijk blij mee”, vertelt Poortman. Patrick Steenbergen wist voor VAKO maar liefst vier keer het net te vinden. André Manzeza deed ook een duit in het Vriezer doelpuntenzakje.

SVZ mocht afgelopen zondag ook drie punten bijtellen door een 4-2 overwinning op Siddeburen. De thuisploeg kwam vroeg op voorsprong via Max de Vries. Uit die goal bleek meteen de zwakte van de gasten, namelijk steekballen door het centrum. Door een onbesuisde sliding van de Zeijer keeper kwam Siddeburen middels een penalty langszij. Vlak voor rust scoorde Johannis Kakisina de 2-1 waardoor SVZ alsnog met een voorsprong ging rusten. In een sportieve wedstrijd liep SVZ uiteindelijk via De Vries en Avnar Leidelmeyer uit naar 4-2. SVZ-trainer Max Hulsinga was blij met het resultaat: “We hebben geduldig gevoetbald en kunnen de punten wel gebruiken.”

Tynaarlo verloor opnieuw en ditmaal van Makkinga. De ploeg van trainer Roelof Rutgers begon niet scherp aan de wedstrijd en na twaalf minuten stond het al 3-0. Daarna pakte de ploeg het goed op en in de 19e minuut maakte Jasper Kievit de 3-1. Uit een corner die vlak daarna werd getrapt, werd de 3-2 van de lijn gehaald. In het slot van de wedstrijd liep Makkinga nog uit naar 5-1. “De tweede helft hebben we verdienstelijk gespeeld en ook nog aantal kansen gehad, maar een uitstekende keeper voorkwam zeker twee goals”, aldus Tynaarlo-trainer Roelof Rutgers, die optimistisch uitkijkt naar de wedstrijd van volgende week tegen Amboina.