REGIO – De fractie en het bestuur van D66 Tynaarlo hebben afgelopen zaterdag een werkbezoek gebracht aan een aantal agrarische bedrijven binnen de gemeentegrenzen. De Democraten kregen daarbij ondersteuning van een aantal bestuursleden van landbouworganisatie LTO Noord. Het bedrijf van agrariër Erik Emmens in Zeijen werd daarbij ook bezocht. Emmens, die ook actief is bij DLV Plant, liet de bestuurders zien hoe een agrarisch bedrijf anno 2013 werkt.

“Ik had gevraagd om een werkbezoek aan enkele innovatieve boeren in onze gemeente om onze achterban het idee te geven hoe boeren tegenwoordig werken,” vertelt fractievoorzitter Miriam Engels. “Innovatie is tegenwoordig enorm belangrijk voor de agrarische sector, zonder dat hebben ze geen bestaansrecht. Tijdens de bezoeken aan diverse agrarische bedrijven klikte het enorm. Het was voor ons voedend en de gesprekken tussen de boeren en onze partijmensen werden erg positief ervaren. Vaak zie je casussen in de gemeenteraad op papier voorbij komen, nu konden we het van dichtbij zien en in de praktijk gaat zoiets dan ook echt leven.”

Engels noemt het bezoek aan Erik Emmens als graadmeter voor het succes van de dag. “Erik is heel internationaal bezig, wij bij D66 doen dat ook en dat sluit dus naadloos op elkaar aan. We hebben we 2,5 uur op zijn land rondgelopen, goed om dit op deze manier te doen.”

 

D66 werkbezoek