VRIES – Wethouder Oetra Gopal heeft afgelopen donderdag bij het gemeentehuis een proefrit gemaakt in één van de deelauto’s die de komende twee maanden door de gemeente gaan rijden. EC Drentse Aa, Visio de Brink, particulieren en de gemeente Tynaarlo maken samen gebruik van de buurauto’s.

De twee deelauto’s komen naar de gemeente op initiatief van energiecoöperatie Drentse Aa en worden beschikbaar gesteld door het bedrijf Buurauto. De gemeente heeft een subsidie aan het project verleend. De auto’s gaan rijden in de dorpen Eelde-Paterswolde en Vries. Inmiddels hebben zich al 65 inwoners aangemeld om van de auto’s gebruik te maken.

Autodelen wint steeds meer aan populariteit. Een deelauto is een auto met meerdere gebruikers. Een deelauto staat 24 uur per dag en 7 dagen in de week voor de gebruikers klaar. Via een app kunnen de gebruikers de auto reserveren om deze vervolgens op het gewenste tijdstip te gebruiken. Het delen van een auto biedt diverse voordelen voor de gebruiker: Zo kun je flink geld besparen op aanschaf en onderhoud van een auto en bovendien lever je een bijdrage aan een beter milieu en minder drukte op de weg.