MIDLAREN – Maaike en Alien genieten ondertussen weer van de serene rust die er hangt in Midlaren, want de jaarwisseling die het stel dit jaar meemaakte gaat als een hele bijzondere de geschiedenis in. Met de komst van Mees is Midlaren een prachtig mooi gezinnetje rijker.

Waar een warm winterzonnetje het mooie huis aan de Tolhuisweg verlicht, zijn alle ogen gericht op Mees die op 1 januari om 00.15 uur het levenslicht zag met een geboortegewicht van 4045 gram. Voor Maaike en Alien was het een ongekend intensieve periode, maar ondertussen staan de vrouwen weer met beide benen op de grond.   

‘Dat Mees de eerste baby van 2022 in de gemeente Tynaarlo zou worden hadden wij ook niet verwacht. We dachten dat Mees eerder zou komen, maar hij liet toch nog iets langer op zich wachten’, vertelt Maaike. ‘Ik was tien dagen over tijd en toen hebben we in overleg met het medisch team de keuze gemaakt om de bevalling in te leiden. Om 23.55 uur werd door de artsen van het Martini Ziekenhuis besloten om over te gaan tot een keizersnede. Er moest in de tussentijd zelfs nog een tweede OK-team worden opgeroepen en daarna duurde het niet lang meer. Het moment was wel heel bijzonder, want alles gebeurde toen we net het nieuwe jaar in waren gegaan. Iedereen wenste elkaar gelukkig nieuwjaar en toen was Mees ineens onder ons en overal hing vuurwerk in de lucht. Het was werkelijk waar een magisch moment!’

Alien onderschrijft het gevoel dat haar partner deelt en benadrukt de liefde die overal voelbaar was. ‘Als ik er aan terugdenk geeft het ons zo’n goed gevoel, want we zijn zo ontzettend goed geholpen. We hebben zoveel lieve mensen om ons heen en dat realiseer je je nu als nooit tevoren. We zijn echt hele blije trotse ouders en vooral ook omdat het gewoon kan in deze wereld. Dat wij als twee vrouwen een baby kunnen en mogen krijgen is gewoon fantastisch! We hadden een kinderwens en uiteindelijk hebben we een bevriende donor gevraagd om ons daarbij te helpen. Een langgekoesterde wens is daarmee eindelijk werkelijkheid geworden. Het gevoel dat wij nu hebben kun je eigenlijk niet in woorden omschrijven.’ Maaike en Alien wonen inmiddels een jaar in Midlaren en verlieten de stad Groningen om te bouwen aan een nieuwe toekomst. ‘We zijn hier op een mooie plek terechtgekomen en hebben ook bewust voor een rustige plek gekozen nu Mees in ons leven is gekomen. Het is hier heerlijk rustig en we hebben voldoende ruimte in en rondom het huis. We gaan hier mooie herinneringen maken!’, besluit Alien.

De geboorte van Mees is ook niet aan de aandacht van lokale ondernemers ontsnapt. Maaike en Alien ontvingen een prachtig pakket voor een uitstekende start. Naast Read Shop Eelde, Etos, DA Drogisterij Waalkens en Foto Baron lieten Jansen Tweewielers, Albert Heijn Zuidlaren, Rolfes Dierenspeciaalzaak en Hengelsporthuis, Stichting Zwembaden Tynaarlo hun hart spreken.