VRIES – Tot eind maart is het werk van Wilma Odenkirchen (uit Vries) te zien in de bibliotheek van Vries. Wilma’s werk is veelzijdig. Ze maakt gebruik van verschillende teken– en schildermaterialen en technieken, zoals acrylverf, krijt, aquarel en inkt. De onderwerpen liggen haar altijd na aan het hart; katten, honden, de mensen in haar omgeving, een fijn stukje natuur. Als je goed om je heen kijkt, zijn juist de alledaagse dingen inspirerend en een schilderijtje waard, of in ieder geval een schetsje in een van de Art Journals. Een Art Journal is een persoonlijk visueel dagboek, een eenvoudig boekje of schrift waarin herinneringen, een meegemaakte situatie, iets wat je misschien vandaag is opgevallen, op een heel eigen manier vast legt. Dat kan schrijvend, tekenend, schilderend en misschien wel plakkend: alles kan en mag, waardoor het een heel speciaal en dierbaar boekje wordt.
Kleurrijke voorbeelden van deze Journals zijn er in de Bibliotheek te zien. Daarnaast veel werken geschilderd met acrylverf; portretten van dier en mens, Drentse landschapjes, in totaal 28.
Na gewerkt te hebben als juf op de basisschool, activiteitenbegeleidster op De Brink en de Kornoeljehof , heeft Wilma afgelopen augustus de stap genomen om zich volledig toe te gaan leggen op het schilderen en tekenen. Wilma geeft ook cursussen in Vries, in klein groepsverband (maximaal 4 personen).

bibliotheek