Voetbaltrainer DaanZFC Zuidlaren nog een jaar gescheiden

ZUIDLAREN – In het seizoen 2016-2017 speelt ZFC Zuidlaren met één prestatieteam. Het komende seizoen is het nog gescheiden, met een zaterdag en zondaghoofdmacht. Terwijl op de achtergrond een werkgroep bezig is om een keuze te maken uit de speeldag – zaterdag of zondag- zijn de elftallen alleen met de komende competitie bezig.

Daan Lelieveld staat ook dit jaar voor de zaterdaggroep. Vorig seizoen zijn we op nul begonnen. “Na een moeilijke start heb ik ook goede dingen gezien. Die stijgende lijn willen we voortzetten. En niet meer beginnen met één punt uit acht duels. Elke periode 13 tot 15 punten behalen, dat is de ambitie. En dat is wel reëel gezien de laatste periode. Vertrokken zijn: Bob Poorta, Jeremy Pfundt, Egar Dekker, Niels Luschen en Koen Brandts. Er zijn vijf jongens weggegaan en vijf erbij gekomen. We zijn er niet minder van geworden”. Nieuw zijn Mark Vissers (FC Assen), Melvin Siahaya, (FC Assen), Paul Koen (Asser Boys), Rick Bolt (ACV), Jentze Krom (Glimmen) en A-junior Jelmer Elsinga. Op de Asser tour dus. “Ik ben in de telefoonnummers gedoken en zocht spelers die ik ken uit mijn ACV-tijd”, verklaart Lelieveld. “Het zijn spelers die op hoog niveau hebben gespeeld. Zo kwam Koen uit voor de jeugd van Volendam. Nieuwelingen inpassen, dat is een ander verhaal.”

Bob Pontjodikromo zit ook nog een jaar op de bank van het zondagteam. Bij dit team zijn slechts twee spelers gestopt, Martijn Cats en Masohi Tauran. Dit waren wel belangrijke krachten. We willen doorbouwen met dit jeugdig elftal. Doel is een periode. Qua indeling van de competitie is het positief: kortere reisafstanden. De voorbereiding op het nieuwe seizoen verloopt moeizaam. Qua uitslagen ben ik tevreden, qua uitslagen niet. Maar dat is ook niet belangrijkste, wel de ontwikkeling van de spelers.” ZFC start het seizoen tegen Velocitas. “Dat is meteen aardige pot”, voorspelt Pontjodikromo.