ZEIJEN – De Rabocup Noord Drenthe vervolgt deze week haar tocht in Zeijen. De Zeijerstrubbenloop is namelijk de eerstvolgende wedstrijd op de agenda van de cup. Voorzitter Jans Takens en de overige bestuursleden van Loopgroep Zeijen hebben er hard aan getrokken, maar aanstaand weekend staat er een evenement van formaat gepland in het dorp.

“Wij willen zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen”, motiveert Takens de doelstelling van de loopgroep. “Daarom hebben we ook een gevarieerd programma opgesteld waarin iedereen op zijn of haar eigen manier kan bewegen. We gaan wandelen, hardlopen met de kinderen van de basisschool en hopen daarnaast op zoveel mogelijk deelnemers. Mensen kunnen wandelen of hardlopen over afstanden variërend van vijf of tien kilometer.”

Er wordt voor de vierde keer een hardloopevenement georganiseerd, maar voor de eerste keer in de huidige vorm. “We hebben nu een mooi rondje van vijf kilometer waar de lopers hun wedstrijd kunnen lopen. We organiseren dit jaar ook de Kidsrun, een loopevenement voor kinderen. Kinderen in de leeftijd van drie tot vijf jaar lopen 500 meter, terwijl kinderen in de leeftijd van zes tot acht jaar een kilometer lopen. In totaal hopen we op zo’n 200 lopers, dat zorgt ervoor dat er aardig wat publiek op de been is.”

De kinderen worden in ieder geval geënthousiasmeerd door diverse clinics die er op basisscholen worden gegeven. “Op deze manier stimuleren wij ook die doelgroep om mee te doen aan de Zeijerstrubbenloop. Ik heb begrepen dat er in ieder geval ook een aantal kinderen vanuit Vries meedoen. Erg goed nieuws en we hopen dat dit een vervolg krijgt bij andere dorpen.”

De Zeijerstrubbenloop staat dus aan de vooravond van de eerste editie. Takens en consorten hopen om een jaarlijks terugkerend loopfestijn neer te kunnen zetten. “We hebben een breed programma wat een brede doelgroep aanspreekt. De wandelaars kunnen tussen twee en drie uur bij ons starten, terwijl de wedstrijd bij de hardlopers om half vijf starten. Wethouder Hans de Graaf geeft het startschot en stiekem hoop ik dat hij ook nog de schoenen onderbindt om zelf mee te doen. Hij loopt namelijk wel vaker.”

De Zeijerstrubbenloop vindt aanstaande zaterdag in en rondom Zeijen plaats. Voorinschrijven kan via www.inschrijven.nl.

 

zeijen loopgroep bestuur 2