ZEIJEN – Afgelopen week werden er in Zeijen twee zomeractiviteiten georganiseerd voor de inwoners van het dorp. Op donderdag 4 juli stond het Levend Tafelvoetbal op het programma en op vrijdag 5 juli deden de inwoners van de schoolkring Zeijen mee aan de 41e zeskamp. Beide activiteiten werden drukbezocht, waardoor het beide avonden een groot spektakel was in het dorp.

Het levend tafelvoetbal werd afgelopen donderdag voor de 23e keer georganiseerd. Er werd door maar liefst negen teams gestreden om de Café Hingstmanbokaal. De ploegen zaten deze avond allemaal bij elkaar in de poule, zodat ieder team acht wedstrijden kon spelen. De ploegen bestonden uit zeven personen en er werd door zowel fanatieke dames als heren deelgenomen. Volgens de organisatie hebben de teams de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan, waardoor het niveau een stuk hoger lag dan voorgaande jaren. Er werden vele spannende wedstrijden gespeeld, die veelal in een gelijkspel eindigden. Nadat de stofwolken en de zweetdruppels waren verdwenen, kwam SVZ 1 als winnaar uit de bus. Met 22 punten eindigde het team boven FC Kurk (19 punten) en ACV dames (15 punten).

Een dag later stonden tien ploegen aan de start van de jaarlijkse zeskamp. Allen streden op vrijdagavond om de felbegeerde Boermarkebeker. Ook dit jaar had de organisatie weer groots uitgepakt met de onderdelen van de zeskamp. Zo stond er een bungy run, dakgotenrace, tonnetje trekken, loodsspel en kruiwagenrace op het programma. Tussendoor werd er nog een denkronde gehouden, waarbij de denkers vragen kregen voorgeschoteld uit de krant van de afgelopen dagen. Als slotstuk werd de zeskamp weer afgesloten met het gezamenlijke slotspel. De ploegen moesten ieder een gedeelte van een parcours afleggen en ondertussen een rekensom uitrekenen. Na een spannende strijd ging de Rheeërweg er met de Boermakebeker vandoor. Met 72 punten eindigde het team boven de Zuideres (63 punten) en Margrietstraat (62,5 punten).

De organisatie wil alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun bijdrage. Ook volgend jaar staan beide activiteiten weer gepland.