LEEK – De rollen zijn omgedraaid: in tegenstelling tot vorig jaar bereikte ZFC Zuidlaren (za) de eindronde van het Leekster Voetbalgala. VAKO daarentegen liep de kwartfinales mis.

Bijzonder detail: VAKO en Zuidlaren waren net als vorig jaar bij elkaar ingedeeld in de laatste poulefase. Vorig jaar won VAKO het onderlinge treffen met 3-1 en werd nummer één in de poule. Zuidlaren eindigde toen derde. Dit keer bleef Zuidlaren boven VAKO. Doordat VAKO derde werd bliezen de Vriezenaren de aftocht. VAKO begon met een verdienstelijk 3-3 gelijkspel tegen titelkandidaat CSVH. Cruciaal was de dubieuze penalty na een lichte overtreding van Patrick Berends, die geel kreeg. Enrico Wardenier schoot de gelijkmaker binnen. VAKO kreeg over het geheel meer kansen, maar het mocht niet baten. Dan de onderlinge kraker. In een enerverende en spannende wedstrijd waren VAKO en Zuidlaren gelijkwaardig aan elkaar. Beide keepers (Jeremy Pfundt van Zuidlaren en Rolf van Wijk van VAKO) zorgden ervoor dat er niet gescoord werd uit de kansen (de grootste gelegenheden kregen Jos Lamain, Patrick Steenbergen en Patrick Zwiggelaar) over en weer. Overigens is Jeremy Pfundt gekozen tot beste keeper van het A-toernooi. VAKO had alsnog kans op de kwartfinales. Er moest dan in ieder geval  met grote cijfers gewonnen worden van TLC (za).  VAKO bleef echter steken op een 2-2 gelijkspel. Zuidlaren, dat in de eerste helft met liefst 7-2 van datzelfde TLC won, verloor de laatste wedstrijd van CSVH (2-1), dat eerste in de poule werd. ZFC Zuidlaren bereikte daardoor voor de tweede keer in de historie de eindfase van het Leekster Voetbalgala. De kans dat VAKO – vorig jaar in de kwartfinales strandend tegen Boerakker- nog een troostprijs wint is klein, want Patrick Steenbergen is weliswaar nu nog topscorer, maar kan nog voorbijgestreefd worden door Enrico Wardenier, die in ieder geval een keer in actie komt. 

In de kwartfinale komt ZFC Zuidlaren uit tegen vierde klasser FC Grootegast, de sterke formatie met Ite Hoolsema in de gelederen. Grootegast kwam vorig jaar niet door de tweede ronde. De Westerkwartierders wonnen in 2012 het B-toernooi. De wedstrijd van Zuidlaren begint komende zaterdag om 19.45 uur. De Gala-avond met voetbal en show begint om 18.00 uur. Locatie: Sportcentrum Leek.

 

VriezerPost-week2-p13.pdf - Adobe Acrobat Pro