1955_Cadillac_Series_62_CoupeVRIES – Vries maakt zich op voor een groots Zomerfeest, op 28, 29 en 30 augustus, op en rond de Brink. Thema is dit jaar ‘Back to the Sixties’. Daarnaast staat opnieuw een goede doel centraal.

Op de Brinkfair was de actie voor zwembad Plons een groot succes. De schilderijen en kunstwerken die ter beschikking werden gesteld hebben in totaal € 1.000,00 opgebracht.

Tijdens het komende Zomerfeest Vries staat een ander goed doel centraal: de Stichting Colt Cambodja met Vriezenaar Tina Tolner als enthousiast promotor. Haar projecten in Cambodja worden al door veel mensen gedragen. Volksvermaken Vries wil haar graag ondersteunen bij de realisatie van een nieuwe locatie. Daarvoor wordt tijdens de jaarmarkt op zaterdag 29 augustus een enorm schilderij door, over en van ons dorp gerealiseerd. Het schilderij van 1 meter bij 2 meter wordt in de Stertent op de Brink opgesteld. Onder begeleiding van Mathilde Leonore, kunstenares uit Vries, mag ieder die dat wil meewerken aan dit schilderij. Zo hopen we het hart van ons dorp letterlijk en figuurlijk op het doek te zien. Op zondagochtend, na de openluchtdienst ‘Biebels, Bomen en Blaozen’, wordt het dorpsschilderij officieel onthuld. Daarna wordt het grote doek tijdens de dorpsbrunch in de Stertent geveild. Belangstellenden worden dan ook verzocht op tijd aanwezig te zijn. Mis deze kans niet om, naast het steunen van het goede doel, een uniek doek te bezitten. Wil je meeschilderen? Je kunt je vanaf vrijdagavond aanmelden bij de infowagen van Volksvermaken Vries.

Rock and Roll met The Cadillacs

Zaterdagsavond is er het feest voor (toen) jong en oud met gelegenheidsband ‘The Cadillacs’ van ‘Nou ‘n’. Marilyn Monroe is uitgenodigd en Samira geeft een spectaculaire vuurspuwshow. Kom hotdogs en ijsjes eten en de sfeer van de sixties proeven. En kom vooral verkleed in jaren zestig stijl en laat je vereeuwigen bij de gepoetste cadillacs of motoren. Ben je een echte rock and roller en ook nog in stijl gekleed? Dan maak je ook nog kans op een geweldig weekendje weg voor 2 personen! The Cadillacs starten om 20.00 uur. Aanmelden voor de verschillende onderdelen van het zomerfeest kan via www.volksvermakenvries.nl.

speciaal kinderprogramma

Voor kinderen is er een speciaal programma. Op vrijdagavond 28 augustus, na de officiële opening om 18.00 uur, is het tijd voor de versierde fietsen en skelters (thema ‘back to the sixties’: ‘petticoats’, vetkuif, glitterjasjes) met aansluitend het oplaten van de ballonnen. De ballonkaartjes daarvoor worden op de scholen uitgedeeld. Vanaf 19.00 uur is het tijd voor zeskamp. Diverse teams, bestaande uit 6 personen waaronder 2 kinderen, strijden om de titel ‘sterkste team van Vries’ met onder andere touwtrekken, vrachtwagen trekken, Sumo-worstelen en boomstam sjouwen. Ook kan de jeugd zich uitleven bij de karaoke in de feesttent. Tijdens de jaarmarkt kunnen de kleintjes schatgraven. Alle kinderen mogen natuurlijk ook allemaal meehelpen met het beschilderen van het grote dorpsschilderij. Om 12.00 uur laat een groep enthousiaste kinderen verschillende liedjes uit de Musical Grease horen en zien op de koepel! Maar je kunt je ook laten schmincken, je verkleden en met alle spullen die je over hebt of niet meer gebruikt, komen zitten op de kindervrijmarkt op de Brink. Er is dan ook de jaarmarkt, maar speciaal voor de kinderen is een mooie plek ingeruimd midden op de brink bij de koepel. Vanaf 13.00 uur mag je de spullen komen brengen en jouw plekje klaarmaken. Je mag er alleen bij gaan zitten of samen met andere kinderen en het duurt tot 16.00 uur.

Je kunt je vrijdagavond bij de infowagen van Volksvermaken Vries aanmelden voor deelname aan de kindervrijmarkt. Van te voren aanmelden kan natuurlijk ook, mail dan naar magdalenawoltjer@hotmail.com.